RoPS vaihtaa päävalmentajaa – ykköskäskijäksi Vesa Tauriainen

Tauriainen on viimeksi valmentanut RoPSin kakkosjoukkuetta.

Rovaniemen Palloseura
Vesa Tauriainen
Vesa Tauriainen on ollut aiemminkin ehdolla päävalmentajaksi.RoPS

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava jalkapalloseura Rovaniemen Palloseura (RoPS) vaihtaa edustusjoukkueen valmentajaa. Päävalmentajaksi on valittu Vesa Tauriainen.

Tauriaisen sopimus on pituudeltaan kaksi vuotta. Hän astuu uuteen tehtäväänsä marraskuun alussa.

Tauriainen on viimeksi valmentanut RoPSin kakkosjoukkuetta, joka pelaa jalkapallon Kakkosessa. Hän on myös aiemmin pelannut RoPSin edustusjoukkueessa.

Tauriainen on siivilissä töissä Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana. Hän on valmentanut pääsarjatasolla muun muassa Myllykosken Palloa sekä FC KooTeePeetä.

Päättyvällä kaudella liigajoukkueen päävalmentajana on ollut Pasi Tuutti.

Tauriainen sanoo, että muutoksia RoPSissa tapahtuu automaattisesti, kun joukkue vaihtuu kauden jälkeen.

– Vaihtuvuus on aika iso, mikä on toisaalta aika hyväkin, että pääsee vaikuttamaan pelaajahankintoihin, Tauriainen kommentoi.

Hän kertoo haluavansa joukkueeseen urheilullisia pelaajia, jotka osaavat pallonhallintaan perustuvaa pelaamista.

– Haluan nähdä kollektiivista ja yhtenäistä RoPSia. Sen eteen aletaan hankkimaan pelaajia ja tekemään töitä.

Oman kylän poika

RoPSin toimitusjohtaja Risto Niva kertoo, että Vesa "Vesse" Tauriainen on ollut aiemminkin ehdolla päävalmentajan tehtäviin.

– On jo Vessen aikakin. Vesse on ollut ehdolla aiemminkin, mutta olemme päätyneet muihin vaihtoehtoihin. Hän on huippuvalmentaja ja tehnyt erinomaista työtä niin akatemiassa kuin farmijoukkueessakin. Ja tietenkin hän on myös oman kaupungin valmentaja. Mahtavaa, että meillä on oman kylän poika tuossa roolissa, Niva kommentoi.

Niva kuvailee Tauriaista työteliääksi, erinomaiseksi nuorten pelaajien kehittäjäksi ja isoksi auktoriteetiksi.

– Kyllä Vesse tuo vakautta, varmuutta ja senioriteettia valmennukseen. Hän tietää mikä on meidän linjan, RoPSin ajattelutapa ja meidän junioripolun. Hänen kanssaan on helppo aloittaa, koska talo on jo entuudestaan tuttu. Minulla on haaveena, että Vesse valmentaisi meillä todella pitkään, että hänestä tulisi meidän Alex Ferguson.