1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuoret

Kirkko haluaa lisätä liikuntaa nuorisotoiminnassaan – uudet liikuntakerhot suunnataan etenkin vähän liikkuville nuorille

Liikunnan on määrä olla sellaista, että kuka tahansa voi osallistua siihen eikä erityisiä liikuntavarusteita tarvita.

Kirkko haluaa edistää nuorten arkiliikkumista osana seurakuntien toimintaa. Kuvituskuva. Kuva: Eeva Kuivas / Yle

Suomen evankelis-luterilainen kirkko aloittaa nuorille suunnatut liikuntakerhot innostaakseen heitä liikunnan pariin. Lokakuun lopussa alkavan hankkeen aikana halutaan tarjota tuhannelle vähän liikkuvalle nuorelle mahdollisuus säännölliseen liikuntaan.

Kohderyhmänä ovat erityisesti rippikoulu- ja isosikäiset, 15–18-vuotiaat nuoret. Isosten on määrä toimia liikuntakerhojen vetäjänä.

– Ajatuksena on, että liikuntaa lisättäisiin osana seurakunnan muuta toimintaa, kuten puolen vuoden rippikoulujaksoa, hankekoordinaattori Markku Autio kertoo.

Aution mukaan tarkoituksena on, että ulkona tai sisällä tapahtuvaan liikuntaan voi osallistua kuka vain eikä esimerkiksi erityisiä liikuntavarusteita tarvittaisi. Hän toivoo, että nuorilta itseltään tulisi ideoita, millaisesta liikunnasta voisi olla kyse.

Hanke alkaa Kuopion, Varkauden ja Kajaanin seurakuntien yhteisellä starttipäivällä Pieksämäellä sijaitsevassa Partaharjun leirikeskuksessa 26.–27. lokakuuta. Kokeiluvaihe alkaa myös muutamissa Helsingin seurakunnissa.

Matalan kynnyksen liikuntakerhoja on tarkoitus käynnistää useissa muissakin seurakunnissa ensi vuoden aikana.

Taustalla on se, että lapset ja nuoret liikkuvat suosituksiin nähden liian vähän. Nuori kirkko -yhdistyksen vetämän hankkeen tavoitteena on pysäyttää huono kehitys ja nivoa liikuntaa enemmän osaksi nuorten arkea. Myös tuoreissa liikuntasuosituksissa korostetaan arjen liikkumista.