Poliisi: Seitsemänkymppinen nainen peruutti autolla 80-vuotiaan päälle parkkipaikalla Kuopiossa

Nainen ei huomannut tilannetta, vaan jatkoi matkaansa.

Kuopio
Läheltä
Yle

Noin 70-vuotias nainen peruutti henkilöautolla kahdeksankymppisen miehen päälle parkkipaikalla, kertoo poliisi. Onnettomuus sattui torstaina aamupäivällä hieman kymmenen jälkeen Kuopiossa Rypysuontiellä.

Kuopiolaisnainen ei huomannut tapahtunutta, vaan jatkoi matkaansa. Tilanteen nähnyt sivullinen hälytti paikalle ambulanssin ja poliisin. Ensihoitoyksikkö tarkasti kuopiolaismiehen vammat ja vei hänet sairaalaan lisätarkastuksiin.

Poliisi on saanut epäiltyyn yhteyden puhelimitse. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Seitsemänkymppinen autoilija törmäsi pylvääseen Maaningalla

Kuopion Maaningalla puolestaan noin 70-vuotias mies törmäsi autollaan pylvääseen Siilinjärventiellä. Hätäkeskus oli saanut tiedon epävarmasti ajaneesta miehestä ja törmäyksestä torstaina puolilta päivin.

Ensihoito oli saanut auton pysähtymään Siilinjärvellä hieman ennen moottoritietä. Auto oli pahoin vaurioitunut keulasta ja muun muassa takalasi oli rikki.

Autoa kuljettanut mies puhalsi alkometriin pyöreät nolla promillea. Hän ei osannut sanoa poliisille syytä, miksi oli törmännyt pylvääseen ja siitä huolimatta jatkanut matkaa.

Poliisin paikkatutkinnassa selvisi, että auto oli kulkenut noin 20–30 metriä pientareen puolta ennen törmäystä bussipysäkin merkkiin ja pylvääseen. Tapahtumapaikalla on satasen nopeusrajoitus.

Poliisi määräsi miehen ajokieltoon ajokyvyn ilmeisen heikentymisen vuoksi. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.