Hyppää sisältöön

Finnair: Sumu viivästytti lentoliikennettä, nyt rajoitukset on poistettu – lennonjohdon mukaan pisin viivästys oli 80 minuuttia

Helsinki-Vantaan kentälle sumun vuoksi asetetut rajoitukset ovat Finnairin mukaan poistettu. Sääennusteet ovat huonot, joten viivästyksiä voi vielä tulla illan ja alkuyön lentoihin.

Lentoliikenne vilkastuu iltapäivällä, jolloin myös viivästymiset aiheuttavat enemmän haittaa kentän lentoliikenteelle. Kuva: Toni Määttä / Yle

Sumu on viivästyttänyt lentoja Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lennonjohdosta vastaavasta Air Navigation Services Finlandista eli ANS Finlandista kerrotaan, että lentojen rajoittaminen jouduttiin aloittamaan sumun ja huonon näkyvyyden vuoksi jo aamulentojen aikaan. Kymmenille lennoille aiheutuneet viivästymiset ovat olleet 0–80 minuuttia.

Finnairin viestinnän mukaan Helsinki-Vantaalle saapuvien koneiden laskeutuminen viivästyi keskimäärin noin 45 minuuttia huonon näkyvyyden vuoksi. Finavian tiedotuksesta puolestaan kerrotaan, että sumu vaikutti myös lähteviin lentoihin.

Finavian mukaan sumu ei aiheuttanut merkittäviä vaikutuksia liikenteeseen, koska lentoja oli harvakseen puolen päivän aikaan. Tilanne kuitenkin ennakoitiin muuttuva iltaa kohden, kun lentoja on enemmän.

ANS Finlandin mukaan rajoituksia on aloitettu purkamaan iltapäivällä kello 14:n aikaan, mutta sääennuste illalle on huono. Sumu voi hidastuttaa myös illan ja alkuyön lentoja.

Finnir tviittasi iltapäivällä noin 14.45, että sumu on hälventynyt ja lennonjohto on poistanut rajoitukset.

Finnair tiedotti asiasta ensimmäisen kerran alkuiltapäivästä, noin kello 13:n maissa yhteisöpalvelu Twitterissä.

Finavia kehottaa matkustajia varmistamaan verkkosivuiltaan (siirryt toiseen palveluun) aikatauluista tietoa omien lentojensa aikatauluista.