Porin Tiilimäen rajusta kuolonkolarista kahden ja puolen vuoden vankeustuomio

Mies kiisti ajaneensa onnettomuusautoa.

Tieliikennekuolemat
puu katkennut kolarin voimasta
Kolaripaikka Porin Tiilimäellä.Lore Korpelainen / Yle

Latvialainen mies on tuomittu kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen Porissa tapahtunesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Kyse on marraskuussa 2017 tapahtuneesta onnettomuudesta. Mies ajoi henkilöautolla viikonloppuyönä huomattavaa ylinopeutta, kun se suistui Tiilimäen kohdalla valtatieltä ja iskeytyi puuhun.

Tie onnettomuuspaikalla oli liukas. Nopeus oli enimmillään 150 kilometriä tunnissa. Miehen veressä oli lähes kaksi promillea alkoholia.

Kertoi todistajalle ajaneensa onnettomuusautoa

Rajussa törmäyksessä auto katkesi kahtia. Kolarissa kuoli kaksi miestä, joista toinen oli puolalainen ja toinen ukrainalainen. Epäilty ja kuolleet olivat Porissa töissä komennusmiehinä.

Mies kiisti oikeudessa ajaneensa autoa. Oikeus kuitenkin katsoo, että hänen syyllisyydestään saatiin luotettavaa näyttöä. Paikalle onnettomuustilanteessa auttamaan tullut todistaja osasi venäjää. Mies oli lopulta kertonut tälle ajaneensa autoa.

Myös auton vauriot ja miehen saamat vammat olivat sellaisia, että oikeuden mukaan asiassa on luotettavasti todistettu epäillyn ajaneen onnettomuusautoa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.