Työnantajaltaan rahaa kavaltaneen tuomio pysyi ennallaan hovissa

Tuomittu oli kavaltanut työnantajansa yrityksestä yli 200 000 euroa kymmenen vuoden aikana.

talousrikokset
Rovaniemen hovioikeus.
Hovioikeudessa vastapuoli ja syyttäjä vaativat rangaistuksen koventamista, mutta käräjäoikeuden ehdollinen tuomio pysyi ennallaan.Sauli Antikainen / Yle

Torniolaisesta teknologiayrityksestä varoja kavaltaneen miehen tuomio törkeästä kavalluksesta pysyi ennallaan Rovaniemen hovioikeudessa.

Yrityksessä toimitusjohtajan nimikkeellä työskennellyt mies oli kavaltanut firmasta yli 200 000 euroa kymmenen vuoden aikana.

Miehellä oli pääsy firman tileille. Vaikka mies oli nimetty firman toimitusjohtajaksi, hän oli tosiasiassa tehnyt toimistotyöntekijän tehtäviä.

Oikeudessa mies oli muun muassa väittänyt, että hän oli siirtänyt suuren osan varoista omalle tililleen erilaisina kulukorvauksina, bonuksina ja maksuna ylitöistä. Selityksiä ei pidetty oikeusasteissa uskottavina.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden langettamat puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio ja korvausvelvollisuus pysyivät ennallaan.

Tuomittu vaati hovissa tuomion alentamista, syyttäjä ja vastapuoli sen koventamista ja muuttamista ehdottomaksi vankeudeksi.