1. yle.fi
  2. Uutiset

Pauli Hanhiniemi: Keikat sotatoimialueella muuttivat suhtautumistani puolustusvoimiin ja poliisiin

Pauli Hanhiniemi
Vierailu sotatoimialueelle oli Pauli Hanhiniemelle rankka kokemus
Vierailu sotatoimialueelle oli Pauli Hanhiniemelle rankka kokemus

Kolmas nainen -yhtyeen kanssa uuden albumin julkaissut ja keikkakierrokselle suuntaava Pauli Hanhiniemi muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa erikoisimpia keikkapaikkojaan. Hanhiniemi kertoi esiintyneensä useaan otteeseen suomalaisille rauhanturvaajille sotatoimialuella eri puolilla maailmaa.

– Asmaran kaupunki Eritreassa on esimerkiksi yksi sellainen. Siellä oli Italian vallan aikainen, hyvin rapistunut teatteri, jossa oli paikallista väkeä paikalla noin 50 henkeä keikan alkaessa ja keikan loppuessa neljä. Eivät taineet oikein tykätä meidän musiikista, ei se puhutellut heitä, Hanhiniemi nauraa.

Balkanin sodan aikaan Hanhiniemi kävi esiintymässä rauhaturvajoukoille niin Bosniassa kuin Kosovossakin. Yleisö koostui pääosin suomalaisista kommennuksella olevista rauhanturvaajista.

– Eivät ne keikat, mutta se ympäristö siellä kyllä veti alakuloiseksi. Bosnian reissu oli näistä ensimmäinen ja Kosovo sen jälkeen. Kyllä se järkytti.

Hanhiniemi kertoo, että vierailu sotatoimialueella on muuttanut hänen suhtautumistaan esivaltaan.

– Aikaisemmin en ehkä ihan ymmärtänyt puolustusvoimien ja poliisin olemassoloa lainkaan, mutta nyttemin jo vähän ymmärrän, Hanhiniemi sanoo.

Katso Hanhiniemen koko haastattelu:

Lue seuraavaksi