1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Sähkötupakan kauppa yskii pelon kourissa, Postin johtoon haetaan ihmeidentekijää, brexit-sopimuksen kohtalonpäivä on tänään

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Mies polttaasähkötupakkaa.
Sähkösavukkeiden myyjien mukaan uutisointi Yhdysvalloissa ilmenneistä keuhkosairauksista on säikäyttänyt asiakkaita.AOP

Sähkötupakkapelko levinnyt myös Suomeen – myynti romahtanut

Viime vuosina Suomen kaupunkien katukuvaan on ilmestynyt useita sähkösavukekauppoja. Nyt myymälät ovat kärsineet asiakaskadosta. Syynä myynnin laskuun on uutisointi Yhdysvalloissa paljastuneista sähkötupakkatuotteisiin liittyvistä kuolemista ja sairaustapauksista, kerrotaan alan kaupoista.

Brittiparlamentti äänestää brexit-sopimuksesta aamupäivällä

Tänään on brexitin kohtalonpäivä. Parlamentin äänestyksestä odotetaan tiukkaa.
Tänään on brexitin kohtalonpäivä. Parlamentin äänestyksestä odotetaan tiukkaa.Tolga Akmen / AFP

Britannian parlamentti äänestää tänään neljännen kerran brexit-sopimuksesta. EU ja Britannian hallitus pääsivät sopuun uudesta erosopimuksesta torstaina. Parlamentin alahuoneen istunto alkaa aamupäivällä Suomen aikaa. Äänestyksestä odotetaan tiukkaa. Ennakkoon on arvioitu, että pääministeri Boris Johnsonilla on vaikeuksia saada sopimus läpi parlamentissa.

Barcelonan levottomuudet kärjistyivät uudelleen

Mielenosoitus Barcelonassa.
Mellakkapoliiseja on heitelty kivillä ja kaduilla on sytytetty tulipaloja.Quique Garcia / EPA

Barcelonassa väkivaltaisuudet poliisin ja mielenosoittajien välillä ovat pahentuneet yön aikana. Naamioituneet mielenosoittajat ovat heitelleet mellakkapoliiseja kivillä ja polttopulloilla. Poliisit ovat käyttäneet vesitykkejä, kyynelkaasua ja kumiluoteja mielenosoittajien hillitsemiseksi. Mielenosoittajat vastustavat Katalonian separatistijohtajien vankeustuomioita.

Posti tarvitsee johtajakseen kovapintaisen zen-munkin

Heikki Malinen
Seitsemän vuotta Postia luotsanneen Heikki Malisen tilalle etsitään uutta toimitusjohtajaa.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Minkälainen ihmenainen tai -mies Postin toimitusjohtajaksi oikein pitäisi valita? Vaaditaanko tunteita nostattavan valtionyhtiön pomolta erityisominaisuuksia? Millainen johtaja osaisi luovia omistajaohjauksen ja rakennemuutoksen sekä lakisääteisten palveluvelvoitteiden ja tulostavoitteiden ristiaallokossa? Kysyimme asiaa sähköpostihaastatteluilla kuudelta erilaiselta asiantuntijalta.

Lauantai iltapäivän sääkartta.
Yle

Sää jatkuu harmaana

Lauantaina lännestä saapuva matalapaine tuo sateita ja voimistuvaa tuulta mukanaan maan etelä- ja keskiosista Kainuuseen yltävälle alueelle, missä sademäärä voi olla 10–20 millimetriä. Maan pohjoisosissa tulee myös räntää tai lunta. Illalla lumisateet väistyvät Lapissa ja aurinko pääsee paistamaan. Idässä sade taas muuttuu illalla lumeksi.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi