Iltalehti: "Pensselisetä" Tanttinen erosi Porin demarien valtuustoryhmästä

Markku Tanttinen ei hyväksy sitä, että hän ei saanut jatkaa Pori Energian hallituksessa.

Pori
Porin kaupunginvaltuutettu Markku Tanttinen (sd.)
Markku Tanttinen (sd.)Antti Laakso / Yle

Kaupunginvaltuutettu, eläkeläinen Markku Tanttinen on eronnut Porin sosiaalidemokraattien valtuustoryhmästä. Asiasta kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Tanttinen valittiin valtuustoon vuoden 2017 vaaleissa. Hän on riitaantunut demarien kanssa aiemmin tuulivoimasta ja nyt Pori Energian hallitusta koskevassa asiassa.

Ristiriitoja demariryhmän kanssa

Omapäinen Tanttinen sai taannoin varoituksen demariryhmältä äänestettyään Porin Lammin tuulivoimakaavaa vastaan.

Häntä ei myöskään valittu jatkokaudelle Pori Energian hallitukseen hänen riitaannuttuaan energian hinnan korotuksista. Tämä katkaisi kamelin selän ja sai Tanttisen eroamaan.

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman sanoo Iltalehdelle, että Tanttinen oli vuotanut yrityssalaisuuksia julkisuuteen.

– Kyllä. Ajoin omaa sekä tuhansien Pori Energian asiakkaiden etua. Uusilla hinnoilla keskustan kerrostaloni energiakustannukset nousevat 20,16 prosenttia, Tanttinen sanoo lehdelle.

Pori Energia on kertonut, että hinnankorotukset ovat vuodessa korkeintaan kymmenen prosenttia ja että niillä poistetaan asiakkaiden välistä aiempaa epätasa-arvoa hinnoittelussa.

Demarit yhä suurin

Markku Tanttisen eron jälkeen SDP:llä on Porissa 16 kaupunginvaltuutettua. Kaulaa seuraavana olevaan kokoomukseen on kolme paikkaa.

Valtaa kaupungissa käyttävällä Pori-sopimuskoalitiolla on yhteensä 33 paikkaa, jos Tanttinen ei enää äänestä koalition mukana. Se riittää 59-paikkaisessa valtuustossa enemmistöön.

Pensselisetänä julkisuuteen

76-vuotias Markku Tanttinen on Porissa tunnettu hahmo, joka on saanut julkisuutta "Pensselisetänä".

Tanttinen on käyttänyt aikaansa muun muassa rapistuneiden julkisten rakenteiden kunnostustöihin, kuten Kokemäenjoen jokirannan kaiteiden maalaamiseen. Kuntavaaleissa 2017 (siirryt toiseen palveluun) hän keräsi porilaisdemareista toiseksi suurimman äänisaaliin heti Krista Kiurun jälkeen, 874 ääntä.

Myös viime valtuustokaudella Porin demariryhmä menetti kesken kauden ääniharavan, kun yli 800 ääntä kerännyt lääkäri Pekka Satomaa jätti valtuustoryhmän saatuaan omasta mielestään liian vähäpätöisiä luottamustehtäviä.