1. yle.fi
  2. Uutiset

Veikkaus jakaa pelituottoja ulkomaille ja hakee uusia kumppaneita – poliisi ei ole saanut yhtiön strategiaa

Veikkauksen valvojilla on vaikeuksia saada tietoa yhtiön toiminnasta.

Kotimaan uutiset
nettisivu
Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Veikkaus jakaa miljoonia pelituotostaan ulkomaisille kumppaneilleen.

Ylen MOT-toimitus kertoo selvityksessään, että Veikkauksella on tällä hetkellä tuotonjakoa kahden ulkomaisen yhtiön kanssa. Lisäksi Veikkaukselle on tulossa kolme uutta yhteistyökuviota, jotka perustuvat tuotonjakoon.

– Kun puhutaan kansainvälisten pelijärjestelmien hankinnasta, tuotonjako on käytännössä ainoa toimintamalli, sanoo Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski MOT:n haastattelussa.

Veikkaus ei kerro tuotonjakoon perustuvien maksujen määrää vedoten liikesalaisuuteen.

Yhtiö kuitenkin vahvisti MOT:n tiedon, että palkkiot olivat viime vuonna ainakin 12,2 miljoonaa euroa. Tämä summa on nettikasinopelien palvelupalkkio. Veikkauksen tuotonjakokumppanit toimivat muun muassa Kyproksella ja Maltalla.

Veikkaus on aloittanut myös omaa kansainvälistä liiketoimintaa. Se esimerkiksi on perustanut yhtiön Norjaan kolmen muun rahapeliyhtiön kanssa.

MOT:n selvityksen mukaan Veikkauksen valvojilla on vaikeuksia saada tietoa yhtiön toiminnasta. Poliisihallitus on odottanut Veikkauksen strategiaa yli vuoden.

Ville Juutilainen ja Magnus Berglund, Yle

MOT paljastaa: Veikkaus jakaa miljoonia ulkomaisille peliyhtiöille – poliisi ei saa vaatimiaan tietoja yhtiön suunnitelmista

Lue seuraavaksi