Poliisia paennut auto päätyi katolleen törmättyään betoniesteisiin Vaasassa, kaksi loukkaantui

Autossa olleet miehet on toimitettu sairaalahoitoon.

Vaasa
poliisiauton valo yöllisellä tiellä
Arkistokuva.Mostphotos

Kaksi miestä loukkaantui yöllä, kun heidän pakomatkansa päättyi ulosajoon Vaasan moottoritiellä.

Poliisin mukaan henkilöauto oli lähtenyt poliisipartiota karkuun Kauppapuistikolta Vaasan keskustasta puolenyön jälkeen. Pako päättyi, kun henkilöauto törmäsi Hietalahden kohdalla olevalla tietyömaalla betoniesteisiin.

Ulosajo tapahtui noin puoli yhden aikaan yöllä. Suistumishetkellä auto ajoi selkeää ylinopeutta. Enimmillään autolle mitattiin nopeutta 170 kilometriä tunnissa, kun tien suurin sallittu nopeus oli 80 kilometriä tunnissa. Auto ajoi välillä moottoritiellä vastaantulevien kaistalla.

Poliisi tiedotti aamulla ennen seitsemää, että se oli saanut yöllä ilmoituksen, jonka mukaan sininen henkilöauto oli yrittänyt kiilata toista henkilöautoa paikallisen Prisman parkkipaikalla. Poliisi löysi auton, ja kun partio kytki pysäytysvalot päälle, auto lähti pakoon.

Autossa olleet kaksi aikuista miestä on toimitettu sairaalahoitoon. Poliisin tiedossa ei ole, kuinka vakavasti he loukkaantuivat.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, liikennerikkomuksena, vammantuottamuksena sekä rattijuopumuksena. Liikenne takaa-ajon aikana oli vähäistä, joten tilanteesta ei aiheutunut suurta vaaraa sivullisille.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla kello 6.55.