1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmolaisen Ville Heikkisen kuva palkittiin jälleen Vuoden Luontokuvana – "Tämä homma on tuurista kiinni"

IIvantiirassa asuva Ville Heikkinen ei ole palkinnoista ylpistynyt.

luontokuvaus
Karhu ja korppi metsässä.
Ville Heikkinen onnistui nappaamaan kuvan kahdesta luontokappaleesta yhtäaikaa. Ville Heikkinen

Vuoden luontokuva -palkinto meni jo toistamiseen Kuhmon Iivantiirassa asuvalle Ville Heikkiselle. Palkitussa otoksessa Heikkinen on onnistunut saamaan samaan kuvaan karhun ja korpin ilta-auringon valossa.

Tuomaristo kiitteli erityisesti kuvan tunnelmaa, teknistä taidokkuutta ja sommitelmaa. Vuonna 2017 Heikkinen voitti saman kilpailun kuvallaan valkoturkkisesta kärpästä.

Heikkinen ei ole antanut palkintojen ylpistää itseään, vaan tekemisessä on yhä nöyryyttä ja vaatimattomuuttakin.

– Paljoltihan tämä homma on tuurista kiinni – mikä eläin eteen tulee, mihin asentoon se jää ja millaisessa valossa. Ja kun on viisitoista vuotta eläimiä kuvannut, niin kyllä se kuvien sommittelu tulee jo selkäytimestä.

Kuvauspaikat Heikkiselle löytyvät 10 kilometrin säteellä kotoa, ja kameran eteen sattuvat usein samat lajit, kuten kuukkeli, karhu ja kärppä. Voittoisa kuvakin on napattu Kuhmon Viiksimosta viime vuoden elokuussa. Mies ei kuvaa näpätessään tiennyt, miten hyvän vastaanoton kuva tulisi saamaan.

– Kyllähän se minun ottamista karhukuvista on kärkipäässä, mutta ei niistä ikinä tiedä, Heikkinen tuumaa.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Tänäkin vuonna kilpailussa palkittiin yhteensä 40 kuvaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi