Prinsessa Dianan kuolema on jatkuvassa mediapaineessa elävälle prinssi Harrylle yhä arka asia: "En halua tapahtumien toistuvan"

Tuoreessa tv-haastattelussa herttuatar Meghan kertoo ystäviensä varoittaneen, että brittilehdet tuhoaisivat hänen elämänsä.

Britannian kuninkaallinen perhe
Sussexin herttuatar Meghan Markle  ja prinssi Harry
Sussexin herttuapari vieraili alkukuusta Afrikan-kiertomatkallaan Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Dominic Lipinski / EPA

Britanniassa prinssi Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan ovat kertoneet suhteestaan julkisuuteen poikkeuksellisen avoimessa televisiohaastattelussa.

Meghan sanoo televisiokanava ITV:n sunnuntai-itana esittämässä ohjelmassa, että häntä oli varoitettu Britannian lehdistöstä jo ennen, kuin pariskunta viime vuonna meni naimisiin.

– Kun tapasin tulevan mieheni, ystäväni sanoivat, että hän on varmasti mahtava tyyppi. Mutta että minun ei kannattaisi jatkaa suhdetta, koska brittitabloidit tuhoavat elämäni.

Herttuatar Meghan kertoo vastanneensa, ettei ymmärrä, mistä ystävät puhuvat. Mutta toteaa kuluneen vuoden olleen vaikea.

Aiemmin näyttelijänä työskennellyt yhdysvaltalainen Meghan Markle meni Harryn kanssa naimisiin toukokuussa 2018. Viime toukokuussa pariskunta sai pojan, joka nimeksi tuli Archie.

Meghan kertoo olleensa erityisen kovan paineen alla ollessaan raskaana ja pojan toukokuisen syntymän jälkeen.

– En kuvitellutkaan, että tämä olisi helppoa. Mutta uskoin, että tämä olisi reilua.

Herttuapari on tässä kuussa ryhtynyt oikeustoimiin useita eri brittilehtiä vastaan. Meghan on nostanut oikeusjutun yksityisen kirjeensä luvattomasta julkaisemisesta ja Harry kymmenen vuoden takaisesta puhelinkuuntelutapauksesta.

He syyttävät mediaa "kiusaamisesta" ja "säälimättömästä" kampanjasta herttuatarta vastaan.

Dianan kuolema yhä "arka asia"

Televisiohaastattelu on kuvattu pariskunnan hiljattain tekemän Afrikan-matkan aikana. Haastattelija on ITV:n uutisankkuri ja prinssin pitkäaikainen ystävä Tom Bradby.

Prinssi Harry kertoo ohjelmassa, että hänen äitinsä Dianan kuolema on hänelle yhä hyvin arka asia. Hän sanoo, ettei halua tapahtumien toistuvan.

Prinsessa Diana oli yksi maailman valokuvatuimpia naisia. Hän kuoli vuonna 1997 auto-onnettomuudessa, kun paparazzikuvaajat jahtasivat häntä Pariisin kaduilla.

– Kaikki, mitä hän kävi läpi ja mitä hänelle tapahtui, on minulle arka asia joka ikinen päivä. Kyse ei ole siitä, että olisin vainoharhainen, vaan siitä, etten halua tapahtumien toistuvan, Harry sanoo.

Hän vakuuttaa suojelevansa perhettään.

– Meidän täytyy keskittyä olemaan aitoja ja omia itsejämme, puolustamaan asioita, joihin uskomme. Minua ei kiusata pelamaan sitä peliä, joka johti äitini kuolemaan, Harry sanoo.

Veljesten huonot välit

Brittilehdistö on kertonut pariskunnan välien kruununprinssi Williamin ja tämän vaimoon herttuatar Catherineen viilenneen viime aikoina.

Harry ei tätä kiistä. Hän toteaa, että kuninkaallisen perheen työ ja perheenjäsenten kohtaamat paineet saattavat johtaa myös erimielisyyksiin. Hänen mukaansa veljeksillä on "hyviä päiviä ja huonoja päiviä".

– Olemme veljeksiä, ja tulemme aina olemaan veljeksiä, Harry sanoo.

– Kuljemme eri polkua tällä hetkellä. Mutta olen aina hänen tukenaan, ja tiedän, että hän tulee aina olemaan minun tukenani.

Harryn mukaan veljekset ovat nykyään kumpikin tahoillaan niin kiireisiä, että he tapaavat toisiaan harvemmin kuin ennen.

Aiheesta aiemmin:

Entä jos tosielämä olisi kuin draamasarja The Crown? "Meghan Markle ja prinssi Harry saisivat kaksi lasta, joista toinen olisi tumma ja toinen vaalea, ja siitä syntyisi hämminkiä"

Tummaihoiset britit ovat Meghan-huumassa - prinssin morsiamesta toivotaan Britannian Obamaa

Yle seurasi Britannian prinssihäitä: Kappelin portailla nähtiin suudelma, sitä ennen Prinssi Harry ja Meghan sanoivat toisilleen tahdon

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin poika kastettiin yleisön katseilta piilossa – Archien kummien nimetkin salattiin