1. yle.fi
  2. Uutiset

Nouseeko veroprosentti Tampereella – entä millaisiin palveluihin kaupunki käyttää verovaransa? Tänään selviävät Tampereen ensi vuoden talousnäkymät

Pormestari Lauri Lyly esittelee tänään kaupungin talousarvioehdotuksen.

Tampere
Lauri Lyly
Tampereen pormestari Lauri Lyly.Jyrki Lyytikkä / Yle

Tampereen ensi vuoden talousnäkymät selviävät tänään.

Kaupungin talousarvioehdotuksen julkistamisen myötä selviää muun muassa se, millaisiin palveluihin kaupunki käyttää verovaransa ensi vuonna. Samalla selviää, esittääkö pormestari Lauri Lyly veroprosenttia korotettavaksi talouden paikkaamiseksi.

Tampereen kaupungin talous on tulosennusteen mukaan yli 45 miljoonaa alijäämäinen ja pormestariohjelman mukaan veronkorotus on mahdollinen ensi vuodelle. Ylen kyselyn mukaan eri valtuustoryhmillä on kuitenkin asiasta erilaisia näkemys ja lopullinen päätös veroprosentin korotuksesta saadaan marraskuussa, kun valtuusto hyväksyy talousarvioehdotuksen.

Kaupungin ensi vuoden talousarvioehdotuksen esittelevät pormestari Lauri Lyly ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajala tänään kello 10. Budjettiesityksen julkistusta voi seurata suorana (siirryt toiseen palveluun) kaupungin nettisivujen kautta. Yle Tampere on myös paikalla.

Lue lisää:

Yle selvitti: Mahdollinen veronkorotus uhkaa poliittista sopua Tampereella – ”Toivon, että pormestarikoalitio ei hajoa”

Lue seuraavaksi