Harjavallassa puukottanutta teinityttöä epäillään nyt murhan yrityksestä – Poliisi: "Tekoon liittyy suunnitelmallisuutta"

Poliisin mukaan perjantaista puukotusta tutkitaan nyt murhan yrityksenä ja törkeänä ryöstönä.

murhayritykset
Poliisioperaatio Harjavallassa.
Poliisi etsi murhan yrityksestä epäiltyä tyttöä Harjavallassa perjantaina.Jenni Joensuu / Yle

Harjavallassa perjantaina puukon kanssa riehunutta teinityttöä epäillään nyt murhan yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Poliisin mukaan tutkimuksissa on selvinnyt, että 16-vuotiaan tytön tekoon liittyy suunnitelmallisuutta. Ykstyisasunnossa tapahtuneen puukotuksen uhri oli 52-vuotias nainen.

Poliisi on viikonlopun aikana päässyt kuulustelemaan tapahtuneeseen liittyviä henkilöitä sekä tekemään teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla ja lähiympäristössä.–

Uhri edelleen sairaalassa

Uhri on saanut syntyneisiin vammoihin tarvittavaa hoitoa. Toisin kuin poliisi aiemmin kertoi, uhri on edelleen sairaalahoidossa. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Epäillyn osalta asia on käsittelyssä terveydenhuoltoviranomaisilla ja salassapitosäännöksistä johtuen poliisi ei voi siihen liittyen tiedottaa enempää.

Tällä hetkellä poliisi ei epäile, että tekoihin liittyisi muita henkilöitä.

Tapaus aiheutti viime viikon perjantaina ison poliisioperaation, kun epäilty liikkui teon jälkeen Harjavallan keskustassa ennen kiinnijäämistään.

13:35 poliisi kertoo, että aiemmasta tiedosta poiketen uhri on yhä sairaalassa.

Korjattu kuvatekstiä 22.10. klo 9.21. Poliisit etsivät murhan yrityksestä epäiltyä, eivät murhasta epäiltyä.