Stora Enso suunnittelee 135 työntekijän vähennyksiä Paper-divisioonaan

Stora Enson Oulun tehdas vähensi väkeään viimeksi kuluvan vuoden toukokuussa, kun yli 350 työtekijää irtisanottiin.

Stora Enso
Oulun Stora Enson tehdas Nuottasaaressa.
Kapasiteetiltaan Suomen suurin paperitehdas Oulun Nuottasaaressa tuottaa vielä tällä haavaa hienopaperia, mutta se muutetaan vaiheittain kartonkimateriaalia valmistavaksi tehtaaksi. Arkistokuva.Paulus Markkula / Yle

Stora Enso suunnittelee vähentävänsä enimmillään 135 henkilöä Paper-divisioonasta maailmanlaajuisesti.

Suunnitellut vähennykset vaikuttaisivat ensisijaisesti kaupallisiin toimintoihin sekä tukitoimintoihin, muun muassa asiakaspalvelukeskuksen työntekijöihin. Keskuksen työntekijät vastaavat esimerkiksi Venäjän ja Pohjoismaiden paperitilauksista ja toimitusketjuista ainoina Suomessa.

Suunnitelmat koskevat toimihenkilöiden osaston luottamusmies Sanna Puhakan mukaan alle kolmeakymmentä työtekijää Oulussa, loppuja yli sataa muiden eri Euroopan maissa.

– Työntekijöiden keskuudessa on osattu odottaa vähennyssuunnitelmia. Minulla ei ole tarkkaa tietoa yt-neuvotteluiden ajankohdasta, mutta ne alkanevat lokakuussa.

Yhtiön mukaan vähennyssuunnitelmat liittyvät organisaatiomuutoksiin, jotka puolestaan johtuvat Oulun tehtaan muuntamisesta kraftlaineria eli pakkausmateriaalia tuottavaksi tehtaaksi. Nyt vähennyssuunnitelmien piirissä olevien työtekijöiden työt jatkuvat Paper-divisioonan viestintäjohtaja Liisa Nyyssösen mukaan ensi vuoden loppuun saakka.

Stora Enso vähensi rajusti väkeään Oulun tehtaalta toukokuussa.

Korjaus 21.10. kello 13.20: Muokattu otsikosta ja tekstistä pois virheellinen tieto, jonka mukaan vähennykset koskisivat yksinomaan Oulun tehdasta.

Lue lisää: Stora Enson yt-pommi on Oululle pahin isku sitten Nokian – potkut saaville voisi löytyä uusi työ, mutta ei ehkä 58 000 euron vuosipalkalla

Analyysi: Suomen suurimman paperitehtaan jättimuutos ja yt-neuvottelut kertovat kaiken metsäteollisuuden nykymenosta

Mikä muuttuu, kun Suomen suurin paperitehdas siirtyy hienopaperista pahviin? Selkein muutos on tulonsiirto paperityöläisiltä metsänomistajille