Kilpailuvirasto hyväksyi sähköyhtiöiden suuren yhteenliittymän: 400 000 asiakasta saa uuden sähkönmyyjän

Yhtiöiden nykyisten asiakkaiden ei tarvitse tehdä uudistuksen takia mitään.

Sähkömarkkinat menevät uusiksi, kun iso joukko sähköyhtiöitä perustaa yhteisen markkinointiyhtiön. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt sähkömarkkinoiden pelikenttää uudistavan kaupan.

Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia solmivat aiemmin tänä vuonna esisopimuksen muun muassa sähkönmyyntinsä yhdistämisestä. Kilpailu- ja kuluttajavirasto näytti kaupalle vihreää valoa viime viikolla.

Suuri sähkönmyyjä

Yhtiöiden mukaan perustettavalla konsernilla on yli 400 000 asiakasta ja siitä tulee alan toiseksi suurin toimija Suomessa. Sen tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi kasvattamalla omistuspohjaa ja hankkimalla uusia asiakkaita.

Yhteistyö koskee sähkön vähittäismyyntiä, aurinkosähköpalveluja, sähköisen liikenteen palveluja sekä asiakaspalvelua ja laskutusta. Uusien myynti- ja asiakaspalveluyhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa ensi huhtikuun alussa.

Yhtiöiden nykyisten asiakkaiden ei tarvitse tehdä uudistuksen takia mitään. Henkilöstö eli noin 110 ihmistä siirtyy uusiin yhtiöihin vanhoina työntekijöinä.