Tammelasta viedään suomalaista opetusosaamista Kiinaan

Riihivalkaman ja Tammitarhan edustajat Tammelasta ovat parhaillaan viiden päivän mittaisella vierailulla Pekingissä.

Koulutus ja kasvatus
Tammelan vaakuna kunnantalon seinässä
Tammelan kunta pyrkii jatkamaan hanketta luomalla pysyviä suhteita Pekingin alueen opetusalan ihmisiin ja vaikuttajiin.Timo Leponiemi / Yle

Tammelan Riihivalkaman koulu ja Tammitarhan päiväkoti vievät suomalaista opetusosaamista Kiinaan. Koulun ja päiväkodin edustajat vierailevat Pekingissä 21.–27. lokakuuta.

– Matkan tarkoituksena on tutustua Kiinan kasvatus- ja opetuskulttuuriin. Tarkoituksena on myös kutsua opetusalan asiantuntijoita Pekingistä Tammelaan, kertoo Riihivalkaman koulun rehtori Pasi Kokkonen.

Riihivalkama ja Tammitarha ovat tehneet yhteistyötä Kiinan edustajien kanssa jo kahden vuoden ajan. Nyt tavoitteena on kuitenkin syventää yhteistyötä Pekingin alueen opetusalan ihmisten ja vaikuttajien kanssa.

Toivoisin, että jatkossa hanke koskisi koko kuntaa ja kaikkia opetusalalla toimivia.

Pasi Kokkonen

Rehtori Pasi Kokkonen kertoo, että hankkeessa molemmat osapuolet voivat oppia toisiltaan paljon. Kiinalaiset ovat olleet erityisen kiinnostuneita suomalaisista opetusmenetelmistä.

– Tällä hetkellä Tammelan ja Pekingin välinen kansainvälisyyshanke koskettaa ensisijaisesti Riihivalkaman koulua ja Tammitarhan päiväkotia. Toivoisin, että jatkossa hanke koskisi koko kuntaa ja kaikkia opetusalalla toimivia, sanoo Kokkonen.

Kulttuuri- ja osaamisvaihto on osa valtioavusteista hanketta.