Charterlennot Saksasta Vuokattiin on peruttu – satoja tuhansia euroja turistirahaa jää saamatta

Vuokattiin odotetaan tänä talvena charterlentoja Venäjältä, Ukrainasta ja Turkista.

matkailu
Alkutalven näkymä Vuokatinvaaralta
Vuokatin tunnettuus on lisääntymässä, vaikka takapakkia matkailuun nyt on tullutkin. Kuvituskuva. Heikki Rönty / Yle

Vianova Reisen -nimisen matkatoimiston myymät chartermatkat Saksasta Vuokattiin eivät ole saaneet tarpeeksi kiinnostusta, joten matkat on nyt peruttu. Suunnitellut viisi charterlentoa olisivat tuoneet Vuokattiin parhaimmillaan 750 turistia.

– Pitää miettiä, miten houkutteleva Vuokatti Saksan markkinoilla oikeasti on. Kyllä pohjoisen kohteet pesevät Vuokatin vielä mennen tullen, Vauhtia Vuokatin kv-matkailuun hankkeen hankejohtaja Arto Asikainen sanoo.

Asikainen arvioi, että rahassa matkojen peruuntuminen merkitsee noin 370 000 euron menetystä. Summaan eivät kuulu matkojen ennakkovaraukset ja majoituksen kustannukset.

Vuokattiin on muiden yhteistyökumppaneiden toimesta tulossa charterlentoja tänä talvena Venäjältä, Ukrainasta ja Turkista. Saksassakin on vielä yhteistyökumppaneita, joiden kautta turisteja voi saapua Vuokattiin reittilentojen kautta.

– Venäjällä ja Ukrainassa meillä on sellaiset toimijat, joiden kanssa ei olla ensimmäistä kertaa tekemässä. Turkki on meille uusi markkina-alue, mutta kyllä vielä uskotaan, että koneet saataisiin tänne tulemaan, Asikainen sanoo.

Asikaisen mukaan kokonaisuutena Vuokatin kansainvälinen matkailu on nousussa.

– Vuokatin tunnettuus on kasvanut, ja tästä takaiskusta huolimatta kinnostus lisääntyy kokoajan. Mutta pohjoisen kohteisiin verrattuna Vuokatissa mennään vielä vaatimattomissa luvuissa, kun kävijöistä alle 10 prosenttia on ulkomaisia.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)