Hyppää sisältöön

Lehdet: Hovi huolissaan prinssi Harryn "hauraasta henkisestä tilasta" – "Tämä ei ole tasapainoisen ihmisen toimintaa"

Prinssi on puolisonsa Meghanin kanssa herättänyt ihmetystä viime aikojen julkisilla ulostuloillaan.

Pariskunta esitti huomiota herättäneet kommenttinsa Harry and Meghan: An African Journey -dokumentissa. Kuva on otettu Etelä-Afrikan Johannesburgissa 2. lokakuuta. Kuva: Dominic Lipinski / EPA

Prinssi Harryn yhdessä puolisonsa herttuatar Meghanin kanssa antama avomielinen tv-haastattelu on saanut brittimedian spekuloimaan pariskunnan henkisellä tilalla. Pariskunta kertoi televisiossa kamppailevansa julkisuuden valokeilassa.

Haastattelu on viimeisin käänne Sussexin herttuaparin viime aikoina ihmetystä herättäneessä toiminnassa.

Harry ja Meghan ovat jo jonkin aikaa arvostelleet heihin kohdistuvaa mediahuomiota ja Meghanin kohtaamaa arvostelua. He ovat myös haastaneet Mail on Sunday -lehden oikeuteen julkisuuteen vuotaneen yksityiskirjeen vuoksi. Lisäksi oikeuteen on haastettu The Sunia ja Daily Mirroria julkaisevat yhtiöt, sillä Harry epäilee lehtien salakuunnelleen ääniviestejään.

Tuoreessa tv-haastattelussa pariskunta kertoi kärsivänsä suuresti heihin kohdistuvasta huomiosta.

Britanniassa pariskunnan toimintaa on pidetty kuninkaallisille erikoisena käytöksenä.

Windsorin linnan lähelle kokoontui toukokuun 6. päivä valtava määrä tiedotusvälineitä raportoimaan Sussexin herttuaparin pojan syntymästä. Kuva: Will Oliver / EPA

Prinssiveljekset "eri poluilla"

Jo jonkin aikaa lehdistössä on spekuloitu prinssi Harryn ja tämän isoveljen prinssi Williamin huonontuneilla väleillä.

Sunnuntaina ITV-televisiokanavalla esitetyssä Harry and Meghan: An African Journey -dokumentissa Harry vaikutti vahvistavan väitteen veljesten ongelmista sanoessaan heidän olevan elämässään eri poluilla. Samalla Harry kuitenkin painotti rakastavansa veljeään.

– Olemme veljeksiä ja tulemme aina olemaan veljeksiä. Meillä on hyviä päiviä ja huonoja päiviä, prinssi kommentoi.

Harry kertoi haastattelussa myös olevansa edelleen vereslihalla äitinsä prinsessa Dianan kuoleman ja tämän mediakäsittelyn vuoksi.

– Joka ikinen kertä kun näen kameran, joka ikinen kerta kun kuulen kameran äänen, joka ikinen kerta kun näen salamavalon, palaan takaisin menneeseen, Harry sanoi tv-ohjelmassa äitiinsä viitaten.

Tänään tiistaina brittimedia laatulehdistä tabloideihin on julkaissut nimettömiin hovilähteisiin perustuvia uutisia, joissa prinssi Williamin, kuningattaren ja muiden kuninkaallisen perheen jäsenten kerrotaan olevan huolissaan Harrysta.

Julkisuudessa on jo jonkin aikaa spekuloitu Williamin ja Harryn huonontuneilla väleillä. Harry vahvisti tv:ssä, että veljekset ovat "eri poluilla". Kuva on otettu Buckinghamin palatsin parvekkeella 10. heinäkuuta 2018. Vasemmalta Meghan, Harry, William ja Catherine. Kuva: STR / EPA

Hovilähde: "Syytä olla huolissaan"

Prinssi William toivoo, että Sussexin herttua ja herttuatar ovat kunnossa, sanoo Britannian yleisradioyhtiön BBC:n (siirryt toiseen palveluun) nimetön lähde hovissa.

Daily Mail (siirryt toiseen palveluun) -iltapäivälehden mukaan koko kuninkaallinen perhe on huolestunut Williamin ja Harryn huonontuneista väleistä.

Iltapäivälehti The Sunissa (siirryt toiseen palveluun) "prinssejä lähellä oleva" merkittävässä asemassa oleva hovilähde sanoo Williamin olevan huolestunut pikkuveljensä hauraasta henkisestä tilasta.

– Sanoisin, että hän ei voi hyvin julistaessaan sodan kaikkia vastaan ja itkiessään julkisuudessa. Tämä ei ole tasapainoisen ihmisen toimintaa, The Sunin lähde sanoo.

The Times -sanomalehdessä (siirryt toiseen palveluun) niin ikään nimetön lähde hovista kertoo kuningattaren ja useiden muiden perheenjäsenten olevan hyvin huolissaan Harrysta ja Meghanista.

– Mitä ikinä onkaan meneillään, se vaatii heistä veronsa. Siitä on tietysti syytä olla huolissaan, Timesin lähde sanoo.

Hovi ei ole virallisesti kommentoinut tiedotusvälineissä esitettyjä väitteitä.

Lisää aiheesta: