1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. HK-Scan

HKScan tehostaa toimintojaan – henkilöstövähennykset kohdistuvat Rauman siipikarjayksikköön

Tehostamistoimien arvellaan voivan johtaa enintään 25 työsuhteen päättymiseen lähinnä Raumalla. Määräaikaiset lomautukset ovat mahdollisia Outokummussa ja Paimiossa.

HK-Scan
HKScanin pääkonttori Turussa.
HKScanin pääkonttori Turussa.Minna Rosvall / Yle

Lihayhtiö HKScan suunnittelee konsernilaajuisen toimintamallinsa uudistamista ja käynnistää siihen liittyvät yt-neuvottelut.

Toimintamalliuudistuksen ja tehostamistoimien arvioidaan alustavasti voivan johtaa Suomessa enintään 25 työsuhteen päättymiseen.

Henkilöstövähennysten ja muutosten arvioidaan kohdistuvan merkittävimmin Rauman siipikarjayksikön toimihenkilöihin, ylempiin toimihenkilöihin ja johtajiin.

– Toimintamallin uudistamisen tavoitteena on vahvistaa yhtiön markkina-aluekohtaista tulosvastuuta ja -johtamista. Haemme myös nykyistä selkeämpiä toimintatapoja sekä vahvasti asiakas- ja kuluttajalähtöistä tapaa toimia, sanoo yhtiön tiedotteessa toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

HKScan tarkastelee myös mahdollisuutta sopeuttaa Outokummun ja Paimion nautayksiköiden henkilöstömääriä määräaikaisilla lomautuksilla ensi vuoden aikana.

HKScanin Suomen ulkopuolisilla markkina-alueilla ei arvioida tulevan henkilöstövähennyksiä.

Yhtiön tavoitteena on tehdä päätökset ja toteuttaa mahdolliset toimenpiteet heti yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen, kuitenkin viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi