Työpaikkoja on tarjolla Pohjois-Pohjanmaalla aiempaa enemmän, mutta työttömyyden taittuminen uhkaa hidastua

Pohjois-Pohjanmaalla on yli 17 000 työtöntä ja 8500 avointa työpaikkaa, joiden määrä on vuodessa kasvanut tuntuvasti.

työttömyys
Työvoimatoimisto
Työvoimahallinnon tilastojen mukaan työttömyys jatkaa laskuaan Pohjois-Pohjanmaalla. Työttömänä on 9700 miestä ja 7500 naista. Kuvituskuva.Anssi Ketonen / Yle

Työttömyys jatkaa laskuaan Pohjois-Pohjanmaalla, mutta hitaammin kuin alkuvuoden aikana.

Maakunnan TE-toimistoissa oli syyskuun lopussa 17 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on yli 500 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vaikka työttömyyden laskutahti on hidastunut alkuvuoden vauhdista, niin avoimia työpaikkoja on selvästi enemmän tarjolla kuin vuosi sitten. Työvoimahallinnon mukaan Pohjois-Pohjanmaalla oli syyskuun lopussa tarjolla 8500 avointa työpaikkaa, mikä on yli 2000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työnantajat hakivat runsaasti työntekijöitä erityisesti rakentamisen ja palvelualojen tehtäviin. Tarvetta on esimerkiksi rakennustyöntekijöistä, kirvesmiehistä, myyjistä, lähihoitajista ja tarjoilijoista.

Alueen kunnista paras työllisyystilanne on Hailuodossa, Limingassa, Kalajoella ja Pyhännällä, joissa työttömyysprosentti on kuusi tai vähemmän.

Heikoin tilanne on Taivalkoskella, Oulussa ja Vaalassa. Kuntien työttömyysprosentti on 10,5 tai enemmän.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)