1. yle.fi
  2. Uutiset

Mäkihypyn ja yhdistetyn kohtalo yhä auki Vuokatin olympiafestivaaleilla – "Yleinen toive on, että mäestä hypättäisiin"

FIS ei ole antanut vielä lausuntoa, voidaanko Vuokatin hyppyrimäkeä käyttää kisoissa.

urheilutapahtumat
Vuokatin hyppyrimäet.
Mäkihyppy ja yhdistetty ovat liipasimella Vuokatin hyppyrimäen kunnon takia. Arkistokuva.Minna Heikura / Yle

Euroopan nuorten Talviolympiafestivaalien järjestelyt ovat aikataulussa. Talviolympialaiset järjestetään Vuokatissa ja Kajaanissa helmikuussa vuonna 2021. Kisojen kansainvälinen valvontakomitea on tutustunut tiistaina tapahtuman yleis- ja lajikohtaisiin järjestelyihin.

– He ovat järjestelyihin tyytyväisiä. Meillä on jo suunnitelmat avajaisistakin, eli valmistelut ovat hyvällä mallilla. Huolta ei ole, sanoo Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo.

Kisalajeina ovat ampumahiihto, hiihto, short track -luistelu, lumilautailu, alppihiihto, taitoluistelu ja jääkiekko. Mäkihypyn ja yhdistetyn kohtalo on edelleen avoin, sillä kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) ei ole antanut virallista lausuntoa Vuokatin hyppyrimäen käytöstä kisoissa. Lausuntoa on odotettu alkukesästä saakka.

– Keskustelimme siitä juuri porukalla. Yleinen toive on, että mäestä hypättäisiin, koska kyse on tällaisista kisoista ja Suomesta. Valvontakomitea ei siitä kuitenkaan päätä, vaan FIS, Takalo kertoo.

Takalon mukaan kisoissa on riittävä kattaus lajeja, vaikka mäkihyppy ja yhdistetty jouduttaisiin perumaan. Niitä ei haluta siirtää järjestettäväksi muualle.

– Se ei ole järjestäjän eikä Euroopan olympiakomitean toiveena. Kyse on nuorten kisoista, joten haluamme, että kaikki urheilijat majoittuvat ja touhuavat samalla alueella, emmekä lähde levittämään tapahtumaa.

Kisoihin osallistuvissa joukkueissa on mukana tämän hetken arvion mukaan 1 500–1 800 henkilöä. Arvio on hieman kasvanut aiemmasta.

– Joukkueitten koko on todennäköisesti lähempänä 1 800, ja muu porukka siihen päälle, Takalo kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi