Selvitystyö kaupunginjohtajan johtamisesta alkanut Kiteellä

Kiteen ympäristöpäällikön erokirje elokuussa johti selvitykseen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvisen johtamisesta.

Kitee
Kiteen keskustaa.
Eeva-Liisa Auvinen valittiin kaupunginjohtajaksi, kun Kitee oli velkainen kriisikunta. Nyt talous on tasapainossa, mutta Auvisen johtamista selvitellään ja suurimman yksityisen työnantajan, Stora Enson sahan, lähtö uhkaa kriisiyttää kaupungin talouden. Heikki Haapalainen / Yle

Kiteellä on aloitettu selvitys kaupunginjohtajan epäasialliseksi koetusta johtamisesta.

Kuntapäättäjistä koottu selvittelytyöryhmä päätti syyskuussa, että ympäristöpäällikkö Laura Pekin erosta ja kirjelmästä alkaneen selvityksen Eeva-Liisa Auvisen johtamistavasta tekee ulkopuolinen taho.

Toimitusjohtaja Maija Vattulainen selvityksen tekevästä Videre Oy:stä kertoo, että vain selvittelytyöryhmän puheenjohtaja saa tiedottaa selvityksen etenemisestä.

Lappeenrantalainen yhtiö on kuitenkin aloittanut kuulemiset kaupungintalolla työskentelevien keskuudessa.

Työryhmän puheenjohtajan Sinikka Musikan mukaan kuultavat on valittu arpomalla, mutta muutkin työntekijät voivat tavata selvittäjää. Musikka uskoo, että kuultavia kertyy yli kymmenen.

Työryhmä pohtii selvityksen aikataulua ensi viikolla.

– Tavoite oli, että selvitys valmistuu marraskuun aikana, koska tilanne on hankala kaikille. Voi kuitenkin mennä pitempään, kun nyt on ollut lomia, Sinikka Musikka pohtii.

Eeva-Liisa Auvinen aloitti Kiteen kaupunginjohtajana kuusi vuotta sitten, loppuvuodesta 2013.

Nyt Auvinen on palkallisella virkavapaalla Kiteen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Esa Lahtelan päätöksellä. Virkavapaan on määrä päättyä 17. marraskuuta.

– Toivottavasti Eeva-Liisa palaa sitten töihin. On paljon neuvotteluja meneillään - talousarvion valmistelu, sahan lopettamiseen liittyvät asiat, elinkeinopoliittisia juttuja, vuokratalojen ratkaisut - ja kaupunginjohtaja on keskeinen henkilö, kaivataan häntä riviin nopeasti, Esa Lahtela perustelee.