Kesä täytti risteilykauden odotukset Oulussa, ja kausi jatkuu syksylläkin – "Viimeiset risteilyt on tehty jäiden seassa"

Heinäkuun viileä sää laski hieman kävijämääriä, mutta alku- ja loppukesä korjasivat tilanteen.

risteilyt
Myrskytuuli nosti yön aikana vedenpintaa 185 senttiä. Oulussa myrskyn voimasta torinrantaan kiinnitetty vesibussi Alexandra siirtyi laiturin päälle ja jäi siihen kiinni veden laskettua aamulla 27.11.2015.
Oulun torinrannasta lähtevä Alexandra käy kääntymässä Kellon Virpiniemen edustalla. Arkistokuva.Risto Degerman / Yle

Risteilykesä meni Oulussa hyvin.

Oulu Linesin yrittäjä Reijo Alakiuttu kertoo, että Oulun meri- ja jokiristeilyillä kävi viime kesänä enemmän väkeä kuin edellisenä kesänä.

Heinäkuun viileä sää verotti hetkellisesti Oulu Linesin risteilymatkustajien määrää.

Alkukesä oli kuitenkin hyvä. Myös loppukesälle tuli paljon tilauksia, sekä Oulun edustan meriristeilyille kuin Oulujoen risteilyillekin.

Oulujoen jokiristeilyt olivat kuluneena kesänä täysin tilausristeilyjä. Kysyntä Oulujoella risteilemiseen on Alakiutun mukaan sen verran vähäistä, ettei vakituinen liikennöinti kannata.

Tilausristeilyjä järjestetään pitkälle syksyyn. Oulun torinrannasta lähtevä M/S Alexandra kuljettaa nyt lokakuussa vielä muutamaan otteeseen pikkujouluristeilijöitä.

– Joskus viimeiset risteilyt on tehty jäiden seassa, Alakiuttu naurahtaa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)