Hyppää sisältöön

Burkina Fasossa hyökkäysten sarja – muutaman päivän aikana kuollut lähes 20 siviiliä

Länsi-Afrikan Burkina Fasossa on kuluneen neljän vuoden aikana kuollut ainakin 600 ihmistä jihadistien tekemissä iskuissa.

Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa tehtiin terrori-isku Ranskan lähetystöön ja kasarmiin maaliskuussa 2018. Kuva: EPA

Länsi-Afrikan Burkina Fasossa on kuollut ainakin 19 siviiliä useissa eri hyökkäyksissä parin päivän aikana, kertovat maan viranomaiset.

Aseistetut miehet hyökkäsivät sunnuntain ja maanantain välisenä yönä maan pohjoisosassa Bamin provinssissa sijaitsevaan Zouran kylään. Hyökkäyksessä kuoli ainakin yhdeksän siviiliä. Myös muut iskut sattuivat maan pohjoisosassa viikonloppuna.

Hautajaisiin tehdyssä iskussa kuoli ainakin neljä ja toisessa erillisessä iskussa kuoli kuusi ihmistä. Viranomaisten mukaan siviilien lisäksi neljä sotilasta ja yksi poliisi tapettiin perjantaiyönä tehdyissä hyökkäyksissä.

Jihadistikapinallisten väkivalta on piinannut rutiköyhää maata viime vuosina. Lähes 600 ihmistä on kuollut Burkina Fasossa vuodesta 2015, jolloin jihadistien iskut levisivät maahan naapurimaa Malista. Kansalaisjärjestöt arvioivat, että jihadistien iskut ovat vaatineet jopa tuhannen ihmisen hengen.

Sadat tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa väkivaltaisuuksien takia, kertoo YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

Lue myös:

Burkina Fasossa 16 on kuollut jihadistien moskeijaiskussa – hyökkäsivät kesken rukoushetken

Burkina Fasossa kasvaa humanitaarinen kriisi – sadat tuhannet pakenevat väkivaltaisuuksia

Ainakin 29 ihmistä kuoli iskuissa Burkina Fasossa