1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Junaliikenne poikki pääradalla – korjaus kestää huomiseen

Bussikuljetukset korvaavat junakyydit. Häiriön aiheutti puutavaravaunun suistuminen raiteilta.

Kuva: Rosa Huuska / Yle

Junaliikenne on toistaiseksi keskeytynyt Tampereen ja Parkanon välillä ratavaurion vuoksi, kertoo VR.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Puutavaravaunun suistuminen raiteilta vahingoitti raiteita niin, että kisko on liikkunut paikoiltaan

Raivaus- ja korjaustyöt kestävät keskiviikon aamupäivään asti, arvioi rataliikennekeskus tiistai-iltana. Kaukoliikenteen junia korvataan Tampereen ja Parkanon välillä busseilla. VR pyytää matkustajia varautumaan viivästyksiin.

Vaurio aiheutui tavaraliikenteen vaihtotyössä Ylöjärvellä, Rataliikennekeskus kertoo.

– Kun vaunuja on siirretty raiteelta toiselle, yksi tavaravaunu on suistunut pois kiskoilta. Se on sellaisessa paikassa, että junat eivät mahdu sitä ohittamaan, kertoo liikennepäällikkö Timo Hämäläinen rataliikennekeskuksesta.

Vaunu on päätynyt poikittain, mikä alustavasta arviosta poiketen pidentää tilanteen kestoa. Vaunun suistuminen on lisäksi vaurioittanut raiteita niin, että kisko on liikkunut pois paikaltaan. Ratavaurio voidaan korjata vasta, kun vaunu on nostettu kiskoille. VR ei osannut illalla arvioida, kuinka suuria myöhästymisiä tilanne aiheuttaa.

VR antaa lisätietoja tilanteesta omilla sivuillaan (siirryt toiseen palveluun).