Hyppää sisältöön

Rekan kontista löytyi 39 kuollutta ihmistä Englannissa – Rekka oli rekisteröity Bulgariaan irlantilaisomisteiselle yritykselle

Poliisi on aloittanut murhatutkinnan löydettyään ruumiit sisältäneen kontin teollisuusalueelta.

Viranomaiset tutkivat ruumiiden löytöpaikkaa teollisuusalueella Itä-Englannin Essexissä. Kuva: Reuters

Rekan kontista on löytynyt 39 ihmisen ruumiit Essexissä Itä-Englannissa. Poliisi on aloittanut tapauksesta murhatutkinnan (siirryt toiseen palveluun).

Ruumiit sisältänyt kontti löytyi Watergladen teollisuusalueelta Graysin kaupungissa. Bulgarian ulkoministeriö vahvisti myöhemmin tänään, että rekka oli rekisteröity Bulgariaan.

Sen omistaja oli yritys, jonka omistaa irlantilainen nainen.

Bulgarian pääministerin Boiko Borisovin mukaan rekka ei ole käynyt Bulgariassa vuoden 2017 jälkeen.

Poliisin mukaan rekka saapui Britanniaan jo lauantaina Walesin Holyheadin kautta.

Poliisi kertoi, että rekka lähti matkaan Irlannista.

Kuva: Leena Luotio / Yle

Kuljettaja on 25-vuotias pohjoisirlantilainen ja hänet on pidätetty, poliisi vahvistaa.

Viranomaiset yrittävät nyt selvittää kuolleiden henkilöllisyydet. Kuolleista 38 on aikuisia ja yksi teini-ikäinen. Poliisi ei ole pystynyt varmistamaan uhrien henkilöllisyyksiä tai kotimaita.

Poliisi vetoaa ihmisiin saadakseen vinkkejä tapauksesta. Poliisi sanoo tutkinnan vievän todennäköisesti pitkän ajan.

Ambulanssimiehistö hälytti poliisin ruumiiden löytöpaikalle tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Poliisi ei tiedä tai ei ainakaan ole kertonut julkisuuteen kuka hälytti ambulanssin.

Tapauksen tarkoista taustoista ei ole vielä tietoa. Poliisi ei lyhyessä tiedotustilaisuudessa vastannut kysymykseen onko kyse ihmissalakuljetuksesta. Britanniaan arvioidaan tulleen viime kuukausina hiukan aiempaa enemmän ihmisiä laittomasti, sisäministeriö arvioi lukumäärän kymmenen kuukauden aikana lähes 1 500:ksi. Tarkkaa lukua ei ole tiedossa, koska vain osa tulijoista päätyy rekistereihin.

Itävallassa sattui vastaava tapaus vuonna 2015. Siellä rekan kontista löytyi 71 ruumista. Tuossa tapauksessa oli kyse ihmissalakuljetuksesta.

Juttua korjattu klo 15.47, poistettu tukehtuneet ruumiit - kuolinsyytä ei ole vahvistettu