Luonnonkauniista Simoniemestä halutaan ympärivuotinen matkailukohde – innokas ja kekseliäs matkailuyrittäjä haussa

Simon kunta on kaavaillut merenrantaan muun muassa veden päälle rakennettavia lomamökkejä.

Simo
Ilmahavainnekuva Simoniemestä, jossa näkyy veden päälle paalujen varaan rakennettuja mökkejä.
Havainnekuva Simoniemen matkailuideoista. Etualalla näkyvät veden päälle ja paalujen varaan rakennettavat lomamökit.Janne Tolppanen / FCG Suunnittelu ja tekniikka

Simoniemestä halutaan kehittää ympärivuotinen, kansainvälinen matkailukohde.

Simon kunta on tehnyt alustavia suunnitelmia, joihin sisältyy muun muassa merellisen majoituksen ja toimintojen hyödyntämistä.

Kunta on kaavaillut merenrantaan esimerkiksi veden päälle rakennettavia lomamökkejä. Myös saaristo halutaan osaksi matkailua.

Simoniemessä on jo lomamökkejä, uimaranta, venesatama ja maankohoumapuisto. Uusia suunnitelmia laatineen teknisen johtajan Ilkka Soukan mukaan ne eivät vielä riitä.

– Simossa majoitustilanne on aika heikko, ja Simoniemeen majoitustiloja saisi lisää. Tämä alue on yksi parhaista, mitä täältä löytyy. Merihän siellä on ykkönen ja saaristo uniikki, Soukka perustelee.

Soukan visioissa Simoniemessä voisi olla myös alueet karavaanareille ja telttailijoille, ulkoilmateatteri ja jopa eläimiä omalla alueellaan.

Kunta haku päällä: matkailuyrittäjä tarvitaan

Simoniemen matkailusuunnitelmia aletaan nyt markkinoida ulkopuolisen konsultin avulla. Tavoitteena on, että yksi tai useampi yrittäjä alkaisi kehittää Simoniemen matkailua.

Myös Simoniemessä sijaitseva Wanhan Pappilan kiinteistö halutaan myydä alueelle tulevalle matkailuyrittäjälle. Se, mitä kaikkia toimintoja Simoniemeen lopulta tulee, jää yrittäjän vastuulle.

– Pyrimme saamaan innovoivan ideoijan sinne, joka kehittäisi alueen ehkä tähän muotoon mitä nyt on visioitu, mutta sen saisi sinne tuleva yrittäjä itse päättää, Soukka sanoo.

Soukan mukaan Simoniemi tarjoaa innokkaalle yrittäjälle lähes rajattomasti mahdollisuuksia. Alueella on kuitenkin myös omakotiasukkaita, joten kovin äänekästä toimintaa sinne ei haluta.

– Kunnan tarkoituksena on ainoastaan luoda mahdollisuudet tuleville suunnitelmille. Me emme rupea itse suuria rakentamaan, vaan tavallaan myymme sen alueen yrittäjälle, Soukka kertoo.