Syyttäjä vaatii kokkolalaismiehelle vankeutta murhan yrityksestä – ampui uhria kohti liikkuvasta autosta Kokkolan keskustassa

Mies on syytettynä myös viidestä muusta rikoksesta.

rikokset
Kuvassa osa valtion virastotalon opaskylttiä. Teksti Käräjäoikeus näkyy.
Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Syyttäjä vaatii kokkolalaismiehelle vankeutta muun muassa murhan yrityksestä Kokkolassa kesällä sattuneesta ampumavälikohtauksesta. Tapausta istuttiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa Kokkolassa keskiviikkona.

Välikohtaus sattui heinäkuussa aamukahdeksan aikoihin, jolloin syytetty yritti ensin tunkeutua uhrin autoon Päihdekeskuksen Portin pihalla aseen kanssa.

Sen jälkeen mies lähti ajamaan takaa uhria autolla, tavoitti hänet Torikadulla ja ampui pienoisrevolverilla apukuljettajan puoleisesta ikkunasta sisään. Laukaus ei kuitenkaan osunut uhriin, eikä kukaan loukkaantunut.

Syyttäjä katsoo kuitenkin, että teko oli tehty vakaasti harkiten. Lisäksi teko oli syyttäjän mukaan törkeä, sillä mies ampui aseella Kokkolan keskustassa ja autossa oli tapahtumahetkellä myös toinen matkustaja.

Mies on tunnustanut ampumisen, mutta ei murhan yritystä.

Murhasyytteen lisäksi miehelle luettiin syytteet viidestä muusta rikoksesta. Hän sai syytteen ampuma-aserikoksesta, sillä hänellä ei ollut hallussapitolupaa aseelle.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta myös törkeästä huumausainerikoksesta, sillä hänen hallustaan löytyi 90 grammaa amfetamiinia ja lähes viisikymmentä kannabiskasvia.

Syytteiden listalla ovat vielä räjähderikos ja kulkuneuvon ajaminen oikeudetta.

Syyttäjän mukaan tuomion kovuudessa pitää huomioida miehen aikaisempi rikollisuus. Mies on tehnyt samankaltaisia rikoksia aiemmin.

Mies pysyy vangittuna siihen saakka, kunnes käräjäoikeus antaa tuomionsa.

LUE MYÖS:

Kolme vangittiin autosta ampumisesta Kokkolassa: kahta epäillään todennäköisin syin murhan yrityksestä

Kokkolan ampumisesta uutta tietoa: epäilty pyrki ensin aseistettuna asianomistajan autoon ja lähti sen jälkeen seuraamaan sitä

Liikkuvaa henkilöautoa kohti ammuttiin aseella Kokkolan keskustassa