Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, vaikka aloitti vasta vuoden alussa – piirissä koko tuhathenkinen henkilöstö

Toimenpiteillä tavoitellaan viiden miljoonan euron säästöjä ensi vuodeksi.

elintarvikevalvonta
Ruokavirasto
Ruokavirasto toimii Suomessa 20 eri paikkakunnalla.Ismo Pekkarinen / AOP

Ruokavirasto tiedottaa aloittavansa yt-neuvottelut tavoitteenaan tasapainottaa talouttaan.

Neuvotteluiden piirissä on koko viraston henkilöstö ja alustavan arvion mukaan vähentää aiotaan enintään 95 henkilötyövuotta ja osa-aikaistaa enintään 15 henkilöä. Lisäksi kaikki työntekijät saatetaan lomauttaa.

Ruokavirasto on tänä vuonna tehnyt ennakoivasti koko viraston kattavia säästöjä. Ne ovat kohdistuneet muun muassa invenstointeihin, it-järjestelmäkustannuksiin ja henkilöstökuluihin.

Toimenpiteillä tavoitellaan yhteensä viiden miljoonan euron säästöjä vuonna 2020. Ne toteutetaan vuoden 2020 aikana.

Ruokavirastossa työskentelee noin tuhat henkilöä 20 eri paikkakunnalla. Se edistää, valvoo ja tutkii muun muassa elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia.

Virasto aloitti toimintansa vuoden 2019 alussa.