1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jäähallit

Työryhmä esittää: Lappeenrannan nykyistä jäähallia ei peruskorjata, vaan kaupunkiin on rakennettava uusi jäähalli

Jäähallin suunnittelua pohtiva toimitilatoimikunta esittää, että uuteen halliin tulee 5 000 katsojapaikkaa.

jäähallit
Lippujono Lappeenrannan jäähallin odustalla
Vanhaa jäähallia ei alate peruskorjata, mikäli tilatoimikunnan esitys menee läpi. Uusi rakennetaan joko keskutaan tai Kisapuistoon.Yle

Lappeenrannan jäähallikeskustelu on saamassa uuden käänteen, kun jäähallin suunnittelua valmisteleva toimitilatyöryhmä haluaa lopettaa keskustelun nykyisen jäähallin peruskorjaamisesta.

– Meidän esitys on kaupunginhallitukselle, että virkamiehet eivät enää valmistele nykyisen hallin peruskorjausta, kertoo työryhmän puheenjohtaja Risko Kakkola (sd.).

Nykyisen hallin peruskorjaus maksaisi Kakkolan mukaan 16–17 miljoonaa euroa.

– Siellä on sellaisia riskitekijöitä, että ainakaan meidän esityksestä sitä ei lähdetä korjaamaan.

Näin ollen vaihtoehdoksi jäisi enää uuden jäähallin rakentaminen joko Kisapuistoon tai kaupungin keskustaan Lappeenkadulle.

– Uuden jäähallin paikkaan emme vielä ole ottaneet kantaa, sanoo Kakkola.

Päätös venyy

SRV Rakennus Oy on vuoden alusta lähtien selvittänyt, voisiko uuden monitoimijäähallin sekä kaupunkiin kaavaillun sisäliikuntahallin rakentamiseen saada ulkopuolista rahoitusta. Vastauksia odotettiin jo tänään keskiviikkona, mutta ne jäivät vielä tulematta.

– He ovat ilmoittanet, että tekevät sen asian eteen töitä ja vastauksia tulee vuoden loppuun mennessä. Nyt vasta ovat hallin piirustukset valmistuneet, sanoo Kakkola.

Kakkolan mukaan nyt on tehty päätös, jonka mukaan hallin yleisökapasiteetiksi tulee 5 000 henkilöä. Aiemmin kaupunkiin kaavailtiin 5 500 katsojapaikan jäähallia. Myös aitioitten määrää on supistettu.

– Tällainen halli on halvempi rakentaa.

Risto Kakkola mukaan loppuvuoden aikana asiantuntijat perehtyvät siihen, miten liikenne- ja tekniset järjestelyt uuden hallin paikalla onnistuvat.

Kakkola uskoo, että päätös jähallin paikasta tulee vuoden 2020 alkupuolella.

Lue seuraavaksi