Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja johtokunnan erosta: Harmillista

Liisa Ansalan mukaan kaupungin tilahallinnan haasteet ovat hyvin tiedossa ja selkeää tilahallintamallia valmistellaan parhaillaan.

Liisa Ansala
Liisa Ansala Rovaniemen kaupunginvaltuuston salissa
Liisa Ansala.Maija-Liisa Juntti / Yle

Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) harmittelee liikelaitoksen johtokunnan eroilmoitusta. Johtokunta moittii kaupungin tilojen hallintaa epämääräiseksi ja kalliiksi. Lisäksi huolta herättää noin viidenkymmenen kiinteistönhuollon ja rakennuskunnossapidon työntekijän ulkoistaminen.

– On tottakai harmillista, että johtokunta on päätynyt tällaiseen ratkaisuun. Ymmärrän hyvin sen tuskan, mitä johtokunnassa koetaan epäselvästä tilanteesta. Tilahallinnan haasteet ovat hyvin tiedossamme ja selkeää tilahallintamallia valmistellaan parhaillaan, Ansala toteaa kaupungin tiedotteesta.

Ansala muistuttaa, että tilahallintamallia muutetaan osana valmisteilla olevaa organisaatiouudistusta. Uudistuksen tarkoituksena on selkeyttää eri toimijoiden välistä tehtävänjakoa ja virtaviivaistaa päätöksentekoa. Tilahallinnan selkeyttäminen on tunnistettu yhdeksi keskeisistä organisaatiouudistuksessa ratkaistavista asioista. Tavoitteena on selkeyttää kaupungin palveluverkkojen tuotannon tapoja, investointien toteuttamisen vastuutahoja, omaisuuden hallintaa ja kiinteistökehitystä.

Valtuusto käsittelee tulevaa toimielin- ja toimialarakennetta seuraavassa kokouksessaan 11 marraskuuta. Varsinaiset päätökset uudesta organisaatiosta on tarkoitus tehdä joulukuussa hallintosäännön päivittämisen yhteydessä.

Johtokunta lopetetaan joulukuussa

Valtuusto päätti kesäkuussa, että Tilaliikelaitos muutetaan kaupunginhallituksen alaiseksi taseyksiköksi ensi vuoden alusta lähtien. Johtokunnan tehtävät olisivat lakanneet kuluvan vuoden lopussa.

– Selvitämme miten johtokunnan tehtävät tilapäisesti hoidetaan. Yksi vaihtoehto on, että kaupunginhallitus hoitaa tehtävät, Ansala toteaa.

Kaupunginhallitus käsittelee johtokunnan eroa marraskuussa. Eron myöntää kaupunginvaltuusto.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).