1. yle.fi
  2. Uutiset

Varakkaita kiinalaisia ensimmäistä kertaa enemmän kuin varakkaita amerikkalaisia

Credit Suisse -pankin raportissa huomioitiin maailman varakkaimpien kymmenesosa, johon kuuluvilla on vähintään 98 000 euron arvosta säästöjä. 

varallisuus
katukuvaa Shanghaista yöllä
Nanjing East Roadin ostoskatu Shanghaissa, Kiinassa.Richard Ellis / AOP

Varakkaiden kiinalaisten määrä on ensimmäistä kertaa suurempi kuin vauraiden amerikkalaisten, kertoo Credit Suisse -pankin raportti.

Pankin selvityksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) maailman rikkaimman kymmenesosan joukossa on enemmän kiinalaisia kuin amerikkalaisia.

Kiinalaisia varakkaimpien joukossa on sata miljoonaa ja amerikkalaisia 99 miljoonaa.

Varakkaimpaan kymmenykseen kuuluvilla oli vähintään 98 000 euron arvosta säästöjä.

Upporikkaita amerikkalaisia on kuitenkin edelleen enemmän kuin kiinalaisia, sillä 40 prosenttia maailman miljonääreistä on Yhdysvalloista.

Yhteensä maailmassa oli viime vuonna 47 miljoonaa miljonääriä. Yhdysvalloissa oli 18,6 miljoonaa miljonääriä ja Kiinassa 4,4 miljoonaa.

Raportista kirjoittaa muun muassa CNN (siirryt toiseen palveluun).

Maailman varallisuus on jakautunut erittäin epätasaisesti, koska rikkain kymmenesosa omistaa 82 prosenttia varallisuudesta.

Upporikkain prosentti maailman ihmisistä omistaa Credit Suisse -pankin mukaan lähes puolet kaikesta varallisuudesta. Rikkaimpien prosenttiin kuuluvilla on vähintään 840 000 euron arvosta omaisuutta.

Lue seuraavaksi