1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Kemin kaupunki etsii kuumeisesti säästöjä - nyt mietitään kaupunginorkesterin lakkauttamista

Kulttuuriosaston pitää ensi vuonna löytää säästöjä 300 000 euron edestä.

Kemi
Nuotisto ja jousisoitin.
YLE / Seppo Sarkkinen

Kemissä puntaroidaan kaupunginorkesterin lakkauttamista. Kulttuuriosaston pitää ensi vuonna löytää säästöjä 300 000 euron edestä, minkä vuoksi kaupunginorkesterin toiminnan lakkauttamista on selvitetty.

– Kaupunginorkesterin kokonaiskustannukset ovat 340 000 euroa vuodessa ja toiminnan lakkauttaminen tarkoittaisi 140 000 euron säästöjä käyttömenoissa, museotoimenjohtaja Kari Silvennoinen toteaa.

Orkesterin alasajo ei selvityksen mukaan aiheuttaisi irtisanomisia. Meri-Lapin jousikvartetti jatkaisi toimintaansa.

Asiasta päättää kaupunginvaltuusto joulukuussa talousarvion käsittelyn yhteydessä.

– Mitään esitystä minkään toiminnan lakkauttamisesta ei ole tehty, talousarvion valmistelu on yhä kesken, tähdentää sähköpostitse haastateltu kansliajohtaja Jukka Vilén .

Vaikean taloustilanteen vuoksi Kemissä ollaan parhaillaan kartoittamassa kaikkea sellaista toimintaa, joka ei ole kaupungille lakisääteistä ja josta kaupunki pystyisi tarvittaessa luopumaan.

Kemillä on monen miljoonan euron säästötarve ensi vuonna. Toimialoille keväällä annettuun talousarvioraamiin nähden säästöjä pitäisi kaupungissa löytyä reilun neljän miljoonan euron edestä.

– Yksi leikkauskierros tehtiin jo keväällä, nyt on menossa toinen neljän miljoonan euron supistus. Noillakin luvuilla päästään vasta nollatulokseen. Tämän vuoden toteuma tulee olemaan lähes 10 miljoonaa euroa miinuksella, Jukka Vilén toteaa.

Haluatko lukea lisää uutisia läheltäsi? Lataa Yle Uutisvahti (siirryt toiseen palveluun).

Joko olet tilannut uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi.

Lue seuraavaksi