1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. e-urheilu

SJ Gaming palkkasi huippu-urheilusta tutun fysiikkavalmentajan – "Halutaan kehittää lajia ja pitkällä juoksulla myös kansanterveyttä"

SJ Gaming haluaa kehittää koko e-urheilun kulttuuuria.

Sj Gamingin kilpapelaajilla on nyt käytössään huippuluokan fysiikkavalmentaja. Kuvituskuva. Kuva: Adela Sznajder / Arctic Invitational

Sotkamolainen e-urheiluseura SJ Gaming on palkannut kovan luokan personal trainerin tavoitteenaan kehittää e-urheilun maailmaa.

20 vuotta ammattiurheilijoita valmentanut Riku Aalto vastaa nyt seuran kilpapelaajien fysiikkaharjoittelusta sekä muusta pelaamisen ulkopuolisesta valmennuksesta. Aallon lisäksi valmennusryhmään kuuluu useita erialojen asiantuntijoita, kuten ravintovalmentajia ja neurologiaan erikoistuneita henkilöitä.

– Koska yksittäinenkin peli voi venyä useiden tuntien mittaiseksi, vaatii menestyminen herpaantumatonta keskittymistä sekä havainto- ja hienomotorista reagointinopeutta ratkaisevissa pelitilanteissa. Pelkkä pelaaminen ei kuitenkaan kehitä fyysisiä lajiedellytyksiä, vaan päinvastoin rapauttaa niitä, Aalto sanoo.

SJ Gamingin toimitusjohtaja Jari Karlsson kertoo, että valmennuksella halutaan parantaa pelaajien vointia ja estää muun muassa väsymystä ja selkä-ja hartiaongelmia.

– Meillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet jo kymmenenkin vuotta, ja kyllä vaikutukset alkavat näkyä, Karlsson sanoo.

SJ Gaming haluaa parantaa pelaajiensa jaksamista, ja myös muuttaa koko e-urheilun kulttuuria. Kehitystyötä on tarkoitus tehdä monipuolisesti ja pitkällä tähtäimellä.

– Se onnistuu parhaiten lisäämällä lajin sisäistä tietoutta ja ymmärrystä eri ikäryhmille sopivista harjoitusmääristä, palautumisen, ravitsemuksen, fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun merkityksistä, pelaamisen ja muun harjoittelun jaksottamisesta sekä muista uralla ja sen jälkeen menestymiseen vaikuttavista tekijöistä, Karlsson sanoo.

E-urheilulla saattaa vieläkin olla hieman huono maine, ja pelaajat kuvitellaan syrjäytyneiksi ja laji jopa epäterveelliseksi. SJ Gaming aikoo nyt taistella näitä ajatuksia vastaan.

– Tavoitteenamme edesauttaa sitä, että e-urheilu kehittyy suuntaan, jossa sen harrastaminen on terveyttä edistävää, eikä rapauttavaa, Aalto sanoo.

– Halutaan kehittää lajia ja pitkällä juoksulla myös kansanterveyttä, Karlsson tiivistää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)