Keskon ennätysputki jatkuu – ylsi jälleen kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen

K-Citymarketeissa vahvaa kehitystä.

Kesko
mies kaupassa ruokakorin kanssa
Myynti kasvoi Keskon päivittäistavarakaupassa.Ismo Pekkarinen / AOP

Kesko-konserni ylsi jälleen ennätystulokseen viimeksi päättyneellä vuosineljänneksellä.

Konsernin vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi heinä–syyskuussa 152 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 137 miljoonaa euroa. Kolmen kuukauden liikevaihto nousi 2,8 miljardiin euroon.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että konsernin kolmas vuosineljännes oli kaikkien aikojen paras yhtiön historiassa.

– Erityisen iloinen olen siitä, että olemme strategiamme mukaisesti vahvistaneet kannattavaa kasvua ja markkinaosuuksiamme sekä orgaanisesti että onnistuneilla yritysostoilla.

Keskon päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi, markkinaosuus vahvistui ja kannattavuus parani. Erityisesti kehitys oli vahvaa K-Citymarketeissa.

Ruoan verkkokauppa jatkoi kasvuaan

Helander arvioi, että päivittäistavarakaupassa panostukset kauppojen uudistuksiin sekä kauppakohtaiset räätälöidyt liikeideat vahvistivat myyntiä. Lisäksi ruoan verkkokauppa jatkoi kasvuaan.

– Olemme lähes tuplanneet ruoan verkkokaupan palveluita tarjoavat kaupat, joita on vuoden loppuun mennessä eri puolella Suomea noin 150, Helander sanoo.

Myös rakentamisen ja talotekniikan kaupan kehitys oli vahvaa. Sitä kohensivat etenkin K-Raudan hyvä tuloskehitys Suomessa sekä Ruotsissa ja Norjassa toteutetut yritysostot.

Autokauppa kävi kuitenkin odotuksia vaisummin, joskin sekin piristyi vuosineljänneksen loppua kohti.

Kesko arvioi näkymänsä positiivisiksi talouskasvun hidastumisesta huolimatta. Yhtiö ennakoi, että 12 seuraavan kuukauden vertailukelpoinen liikevoitto ja liikevaihto kasvavat edelleen.

Lue myös:

Kesko ylsi kaikkien aikojen parhaimpaan tulokseen huhti–kesäkuussa