Kouvolan urheiluseurat ehdottavat muutoksia kaupungin liikuntasäästöihin: junioreiden vuoromaksuja korvattaisiin aikuisten vuoromaksuja nostamalla

Seuraparlamentti jättää vetoomuksen, jossa se esittää lievennyksiä liikuntaseuroihin kohdistuviin säästöesityksiin.

urheilu- ja liikuntaseurat
KJP:n tytöt pelaavat jalkapalloa harjoituksissa
Moni jalkapalloseura kaipaa lisää uusia pelaajia tyttöjoukkueidensa harjoituksiin.Juulia Tillaeus/Yle

Kouvolan urheiluseurat ehdottavat muutoksia kaupungin liikuntapaikkasäästöihin. Urheiluseuroista, niiden aluejärjestöstä ja Kouvolan urheiluakatemiasta koostuva Seuraparlamentti jättää torstaina vetoomuksen säästömuutosten puolesta.

Seuraparlamentin mielestä kaupungin säästöesityksissä ei ole arvioitu niiden vaikutuksia. Sen mukaan esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusmaksujen kohoaminen vähentää harrastajamääriä varsinkin pienituloisissa perheissä.

Seuraparlamentti ehdottaa, että aikuisten vuoromaksuja korotettaisiin, jotta junioreiden vuoromaksuja voitaisiin laskea vastaavalla summalla.

Lisäksi vetoomuksessa esitetään, että seurojen avustusleikkaukset porrastettaisiin useammalle vuodelle. Seuraparlamentin mielestä miesten ja naisten pääsarjaseurojen avustuksissa ei tulisi olla eroa.

Seuraparlamentti ottaa kantaa myös liikuntapaikkojen karsimisaikatauluun. Vetoomuksessa esitetään, että keskeisiä liikuntapaikkoja suljettaisiin vasta sitten, kun niille on löydetty uudet korvaavat tilat.

Kouvolan kaupunki on aikonut ottaa käyttöön liikuntapaikkojen vuoromaksut myös junioriurheilijoille sekä leikata seurojen avustuksia ensi vuonna.

Kaupunginhallitus käsittelee säästöesityksiä ensi maanantaina. Kaupunginvaltuusto päättää säästöistä 11. marraskuuta.