Lapin keskussairaala sulkemassa yhden vuodeosaston

Lapin sairaanhoitopiirin mukaan vuodeosasto lakkautetaan, koska osastohoidon tarve on vähentynyt, kun potilaita hoidetaan yhä enemmän avohoidossa.

vuodeosastot
Potilas makaa vuoteessa sairaalassa.
Vuodeosasto 3B suljetaan ensi vuoden alkupuolella.Tommi Parkkinen / Yle

Lapin keskussairaala on lakkauttamassa yhden vuodeosaston. Kyseessä on osasto 3B, joka tunnetaan keuhkosairauksien vuodeosastona. Lapin sairaanhoitopiirin mukaan osasto suljetaan, koska vuodeosastohoidon tarve on vähentynyt, kun potilaita hoidetaan yhä enemmän avohoidossa.

Myös yhteistyö ja työnjako terveyskeskusten kanssa on parantunut niin, että esimerkiksi rovaniemeläisten pääsy jatkohoitoon on aiempaa sujuvampaa.

Vuodeosasto suljetaan ensi vuoden alkupuolella ja samalla sairaalan sairaansijat vähenevät 19 paikalla yhteensä 80 paikkaan. Tämän jälkeen Lapin keskussairaalaan jää kolme lääketieteellisen eli medisiinisen hoidon vuodeosastoa.

Ei vaikutusta työpaikkoihin

Tulosaluejohtaja Tuula Toljamo sanoo, että vuodeosaston sulkemisesta huolimatta kenenkään työt eivät lopu, vaan henkilöstö siirtyy töihin muualle sairaalaan. Toljamon mukaan suljettavan vuodeosaston tilalle tulee muita sairaalan toimintoja, kuten esimerkiksi reumapoliklinikka tai kardiologia, jotka molemmat ovat kärsineet tilanahtaudesta.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli vuodeosaston sulkemista keskiviikkona. Sairaanhoitopiirin valtuusto päättää siitä lopullisesti loppuvuoden aikana osana ensi vuoden talousarviota. Asia käsitellään tätä ennen yhteistyöryhmässä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).