Ihmisen Teatteri lähtee ilmastokiertueelle

Joensuulainen teatteriryhmä innostaa nuoria keskustelemaan ilmastonmuutoksesta.

Joensuu
Neljä nuorta näyttelijää pitelee kiinni karttamaapallosta ja hymyilee.
Toni Riihiluoma, Meeri Toivonen, Helmi Linnosmaa ja Justiina Saari ovat valmiina ilmastokiertueelle., Heikki Haapalainen / Yle

Ihmisen Teatterin uusin näytelmä on nimeltään Oletko valmis ilmastonmuutokseen? Mukana on ohjaajan lisäksi kolme näyttelijää ja tekniikka.

Ilmastonmuutosnäytelmä on tekijöiden mukaan törkeä esitys ihmiskunnan törkeistä teoista. Teos pureutuu isoon, yhteiseen ongelmaan vahvasti huumorilla, kertoo näytelmän ohjaaja Justiina Saari.

– Näytelmässä on paljon liikettä, lavakuva muuttuu koko ajan ja mukana on myös paljon, paljon huumoria. Ilmastonmuutokselle saa ehdottomasti nauraa, jos se on se keino puhua asioista rehellisesti.

Ihmisen Teatteri lähtee näytelmällään myös kiertämään maakuntaa ja vierailee kouluilla, lähinnä lukioissa.

– Haluamme paitsi herättää keskustelua ilmastonmuutoksesta myös viedä kulttuuria sinne, missä sitä ei välttämättä ole.

Teatteriryhmä kiertää maakuntaa ekologisesti eli matkustaa julkisilla busseilla paikasta toiseen. Myös kierrätysmateriaaleista tehty rekvisiitta ja lavasteet kulkevat samassa kyydissä.

Oletko valmis ilmastonmuutokseen -näytelmää esitetään 16 kertaa kouluilla ja muissa kulttuuritiloissa. Siinä näyttelevät Helmi Linnosmaa, Meeri Toivonen ja Toni Riihiluoma.

Ihmisen Teatteri on vuonna 2016 perustettu ensemblemuotoinen teatteriryhmä, jonka näyttelijät ovat teatteri Rajarikon kasvatteja.