Hyppää sisältöön

Kymiring oy:n osakas konkurssiin – ratayhtiön mukaan tällä ei ole vaikutusta rakennusaikatauluihin

Rakennusvarma oy:n oli alunperin määrä rakentaa rata-alueelle hulppeita luksusasuntoja.

MotoGP:n testiajot ajettiin Kymi Ringillä viime elokuussa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kymiring oy:n osakkaaksi lähtenyt nurmijärveläinen Rakennusvarma oy on asetettu konkurssiin. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus teki Rakennusvarma oy:sta konkurssimenettelypäätöksen torstaina.

Rakennusvarma oy omistaa ratayhtiöstä alle kahden prosenttiyksikön osuuden.

Keväällä 2018 Yle uutisoi, että Rakennusvarma oy:n oli määrä rakennuttaa radan yhteyteen hulppeita vapaa-ajanasuntoja. Alueelle piti nousta kuutisenkymmentä asuntoa, joita aiottiin markkinoida formulatähdille.

Viime kesänä ratayhtiössä on tehty päätös siitä, että Rakennusvarma oy ei rakenna rata-alueelle luksusasuntoja.

Kymiring oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoo, että tieto ratayhtiön osakkaan ongelmista ei tullut yllätyksenä. Rakennusvarman konkurssiin hakeutuminen ei vaikuta Pietilän mukaan Kymi Ringin rakennusaikatauluihin.

– Meillä oli heidän kanssaan ennakkosopimus, ja he ovat sijoittaneet ratayhtiöön hyvin pienen summan rahaa. Tieto heidän vaikeuksistaan on ollut tiedossa jo elokuusta lähtien, Pietilä kommentoi.

Kuva: Antti-Jussi Korhonen / Yle

Rakennusvarma oy:n asioita ja osakkuutta ratayhtiöstä hoitaa jatkossa konkurssipesänhoitaja. Pesänhoitaja Lassi Nyyssönen arvioi, että Rakennusvarman osakeosuus ratayhtiöstä tullaan todennäköisesti myymään.

Tällä hetkellä Rakennusvarma Oy:n konkurssimenettely etenee normaalin prosessin mukaisesti.

– Nyt selvitellään yrityksen varat, velat ja keskeneräiset projektit. Tässä vaiheessa ensimmäiseksi selvitellään työntekijöiden asema ja heidän oikeutensa, Nyyssönen selventää.

Rakennusvarmalla on tällä hetkellä yhdeksän työntekijää.

MotoGP-kisa tulee ensi kesänä

MotoGP:n moottoripyörät pääsivät ensi kertaa irti Kymi Ringillä elokuun alussa, kun radalla järjestettiin MotoGP:n testiajot. Testiajoihin osallistuivat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä: Aprilia, Ducati, Honda, KTM, Suzuki ja Yamaha.

Uudella Kymi Ringin moottoriradalla Iitissä on määrä ajaa ratamoottoripyöräilyn MotoGP-osakilpailu 12. heinäkuuta 2020. Kisoihin odotetaan jopa 100 000 vierasta.

Kymi Ringillä ajettavan MotoGP-kilpailun ajankohdan varmistuminen aiheutti kuhinaa alueen hotelleissa. Kymen Seudun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemusalan toimialajohtaja Mikko Virtanen arvioi elokuussa, että Kouvolan ja Lahden alueella ja niiden ympäristössä kaikki majoituspaikat tulevat täyttymään.

Kymi Ringin ratayhtiöstä kerrotaan, että rata-alueen tuntumaan onkin suunnitteilla noin 15 hehtaarin tilapäinen leirintäalue kilpailuviikonloppua varten.