1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Queen

Bohemian Rhapsodyllä yli miljardi katselua Youtubessa – Queen julkaisi kiitokseksi kolme uutta musiikkivideota, joissa pääosassa ovat fanit

Miljardin rajapyykkiä juhlistaakseen yhtye pyysi fanejaan lähettämään videoita, joilla he esittävät Queenin kappaleita.

Queen
Queen teki kolme uutta musiikkivideota faniensa kanssa (Reuters)
Queen teki kolme uutta musiikkivideota faniensa kanssa (Reuters)

– Meille on suuri kunnia, että Bohemian Rhapsodyä on katsottu yli miljardi kertaa Youtubessa, sanoo Queenin harmaahapsinen kitaristi Brian May. Hänen vierellään myhäilee yhtä tyylikkäästi harmaantunut rumpali Roger Taylor.

Miljardin rajapyykkiä juhlistaakseen Queen pyysi fanejaan lähettämään videoita, jolla he esittävät Queenin kappaleita. Näistä videoista on nyt koottu kolme musiikkivideoita, joilla laulavat, soittavat ja tanssivat yhtyeen fanit eri puolilta maailmaa. Videot voi katsoa kokonaisuudessaan yhtyeen Youtube-kanavalta (siirryt toiseen palveluun).

Queenin virtuoosimainen laulaja Freddie Mercury kuoli jo lähes kolmekymmentä vuotta sitten, mutta yhtyeen musiikki elää. Mercuryn kuoleman jälkeen yhtye on keikkaillut muun muassa American Idolissa toiseksi tulleen Adam Lambertin kanssa.

Nostetta toi myös viime vuonna ensi-iltaan tullut, hitin mukaan nimetty menestyselokuva Bohemian Rhapsody, jonka teossa May ja Taylor olivat mukana.

Aivan Youtuben katsotuimpien kärkeen Bohemian Rhapsody (siirryt toiseen palveluun) ei miljardillakaan toistolla pääse. Laulaja Luis Fonsin Despacitoa on kuunneltu ja katseltu striimauspalvelussa jo 6,5 miljardia kertaa.

Juttua korjattu 25.10 klo 8.20: Jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, että Adam Lambert olisi voittanut Idols-laulukilpailun. Todellisuudessa Lambert tuli toiseksi American Idol-laulukilpailussa.

Lue lisää:

Queenin Bohemian Rhapsodysta maailman striimatuin kappale viime vuosisadalta

Lue seuraavaksi