1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin kivisakastissa on tänään disco ja taidemuseossa maalataan graffiteja – Museoiden yö pitää ovet auki yötä myöten

Tänään perjantaina neljä museota on auki keskiyöhön saakka. Niihin on vapaa pääsy.

Mikkeli
Pete "Hende" Nieminen on graffititaiteilija.
Graffititaiteilija Pete Hende Nieminen opastaa katutaiteen saloihin Mikkelin taidemuseon graffitityöpajassa.Susanna Pekkarinen / Yle

Mikkelissä museoihin houkutellaan uusia kävijöitä Museoiden yö -tapahtumalla. Tänään perjantaina neljä museota on auki keskiyöhön saakka, ja niihin on vapaa pääsy.

Esimerkiksi Mikkelin taidemuseossa voi tekstiilitaiteilija Niina Mantsisen graffitiryijynäyttelyn ihastelemisen lisäksi osallistua graffititaiteilija Pete Hende Niemisen vetämään graffitityöpajaan.

Työpajassa graffiteista innostuneet voivat taiteilla oman versionsa Hello my name is -klassikkotarrasta.

– Siellä on sellaisia punavalkoisia tarroja, joissa lukee "Moi, mie oon" ja siihen alle voi laittaa vaikka oman nimen tai nimimerkin. Sen voi tehdä joko simppelisti tai vähän monimutkaisemmin, Nieminen kertoo.

Lisäksi Kivisakasti eli yksi Savon vanhimmista rakennuksista on auki yleisölle. Kivisakastissa on illan ajan erikoisvalaistus ja iltakymmeneltä pienessä sakastissa alkaa silent disco eli eräänlainen kuulokedisco.

Discossa kävijöille annetaan kuulokkeet, joista kaikista kuuluu sama musiikki. Tuottaja Minttu Tamski kertoo biisilistan sisältävän musiikkia 1960-luvulta uusimpiin hitteihin.

– Se näyttää ulkopuolisistakin hauskalta, jos laittaa oikein tanssiksi, Tamski sanoo.

Kuulokkeita riittää kahdeksalle discokävijälle kerrallaan. Sakastin katossa on diskopallo luomassa tunnelmaa.

Tänä vuonna tapahtumassa myös Mikkelin sähkölaitoksella Vuorikadulla on avoimet ovet. Etelä-Savon Energia on toiminut ensi vuonna 120 vuotta.

Vuosi sitten Mikkelin Museoiden yön tapahtumassa kertyi yli 8 000 museokäyntiä.

Lue myös:

Kohuttu graffitintekijä: Ihastuminen poliisin tyttäreen pelasti vankilalta!

Mikkelin Museoiden yössä kertyi yli 8 000 museokäyntiä

Valaistu Päämajamuseon julkisivu Museoiden yönä.
Päämajamuseo oli suosittu kohde Mikkelin Museoiden yössä.Mikkelin Museoiden yö
Lue seuraavaksi