Kainuuseen ennustetaan vaarallisen voimakasta puuskatuulta ja 10 senttiä lunta – Kajaven mukaan vahinkoja syntyy varmasti

Sähköverkkoyhtiö Kajave on varautunut mahdollisten vikojen korjaukseen lisämiehityksellä.

sääennusteet
Perjantain sääennuste.
Joonas Koskela / Yle

Säätiedote ennustaa Kainuuseen loppuviikoksi vaarallisen voimakasta lounaistuuli, tuulen nopeus voi olla puuskissa 20 m/s. Ylen meteorologi Joonas Koskelan mukaan perjantaina sade tulee vetenä.

– Huomenna lauantaina tulee ehkä viidestä kymmeneen senttiä lunta.

Ennusteen mukaan perjantain ja lauantain välisenä yönä kello kolmen ja kuuden välillä tuuli on puuskissa voimakkaimmillaan. Lauantaina puolen päivän aikaan matalapainerintama vetäytyy itään.

– Pahimmat tuulet menevät meidän jakelualueen eteläpuolelta, eli Kajaanin, Sotkamon ja Kuhmon yli, sanoo Kajaven käytönjohtaja Mikko Leinonen.

Puuskittainen tuuli voi kaataa puita sähköjohdoille. Sähköverkkoyhtiö Kajave on varautunut mahdollisten vikojen korjaukseen lisämiehityksellä. Leinosen mukaan yksittäisiä vahinkoja syntyy varmuudella.

– Nyt ollaan varauduttu kymmenellä hengellä. Meillä on valmius ottaa myös lisää miehitystä esimerkiksi käyttökeskukseen.

Kajavelta muistutetaan, että kaatuneita puita ei hengenvaaran vuoksi saa itse raivata sähkölinjojen läheisyydessä vaan ilmoittakaa havainnoista käyttökeskukseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun)