1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopion Saaristokaupungin uusiin liiketiloihin tulossa ainakin leipomon myymäläkahvila ja ravintola: "Todennäköisesti tiloihin tulee muitakin"

Rakennus- ja kiinteistökehitysalan yritys rakentaa Kanavaharjunkadun tontille sekä liiketiloja että asuntoja.

Kuopio
Syksyinen näkymä Kanavaharjunkadulle Kuopion Saaristokaupungissa
Saaristokaupungin Lehtoniemeen kiertoliittymän ja S-marketin läheisyyteen rakennetaan liiketiloja ja asuntoja.Keijo Salokangas / Yle

Kuopion Saaristokaupunkiin on tulossa kauan odotettu uusi ravintola ja kahvila. Suunnitelmien mukaan rakennus- ja kiinteistökehitysalan yritys NCC vuokraa kaupungilta tontin Kanavaharjunkadulta ja rakentaa sinne liiketiloja ja asuntoja.

Kuopion kaupungilla käynnisti kesällä tontinluovutuskilpailun, johon tuli yksi hakemus. Se kuitenkin vastasi kaupungin toiveita.

Kanavaharjunkadun tontti sijaitsee Lehtoniemessä lähellä Keilankannan liikekeskusta. Sinne on tarkoitus rakentaa vähintään 500 neliötä liiketiloja, jonne tulisi Julkulan leipomon Aeto-myymäläkahvila ja Niiralassa sijaitsevan B&J's Livingroom -ravintolayrittäjien ravintola.

Vapaata tilaa on myös muille palveluntarjoajille. Tontille on määrä tulla myös noin 2 000 neliön suuruinen asuinrakennus.

– Tiloihin tulee todennäköisesti muitakin toimijoita. Meillä on myös muita tiloista kiinnostuneita yrittäjiä, mutta tiedot niistä eivät ole vielä julkisia, Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen sanoo.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi kesänä. Liiketilojen ja asuntojen arvioidaan valmistuvan vaiheittain vuoden 2021 aikana. Liiketilat piha-alueineen sijoittuvat Kanavaharjunkadun tontin etuosaan ja asuinrakennus liikerakennuksen taakse. Kaupunki on määrittänyt tontin vuosivuokraksi 13 500 euroa.

Saaristokaupungissa on nykyisin yli 10 000 asukasta. Alueen asukkaat ovat toivoneet jo vuosia kaupunginosaansa (siirryt toiseen palveluun) (Savon Sanomat) nykyistä parempia palveluita, kuten ravintolaa.

Juutisen mukaan Saaristokaupunkiin on ollut halukkaita ravintola- ja kahvilayrittäjiä, mutta sopivaa paikkaa yritykselle on ollut vaikeata löytää.

– Nyt löysimme sopivan tontin ja saimme siihen sijoittaja-investorin. Olemme ratkaisuun todella tyytyväisiä, Juutinen sanoo.

Kartalle merkitty tontti Saaristokaupungin Lehtoniemessä, jolle haetaan vuokralaista tontinluovutuskilpailulla.
Suunnitelman mukaan NCC vuokraa Saaristokaupungin Kanavaharjunkadulla sijaitsevan tontin kaupungilta ja rakentaa sinne sekä liiketiloja että asuntoja.Kuopion kaupunki
Lue seuraavaksi