Inarin tulipalo: Toinen vainajista oli talon omistaja, toinen sukulainen

Poliisin kertoo tapauksesta vielä niukasti.

Inari
Kyltti poliisiauton katolla.
Poliisi ei sulje pois rikoksen mahdollisuutta ja jatkaa tapauksen tutkintaa. All Over Press

InariPoliisi on vielä vaitonainen kahden ihmisen kuoleman tutkinnasta Inarissa. Poliisi kertoi torstaina, että omakotitalon palopaikalta löytyi kaksi ruumista. Toinen vainajista löytyi omakotitalon raunioista ja toinen talon pihalta.

Lapin poliisista kerrotaan, että todennäköisesti toinen vainajista oli talon omistaja ja toinen kuului hänen perhepiiriinsä, mutta ei asunut vakituisesti talossa.

Poliisin mukaan vainajia ei ole vielä varmuudella tunnistettu, joten heistä ei kerrota enempää. He ovat kuitenkin täysi-ikäisiä.

– Meillä on epäily heidän henkilöllisyyksistään, mutta asia varmistuu vasta ruumiinavauksen jälkeen, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta sanoo.

Tämänhetkisen tiedon mukaan tapahtumiin ei liity ulkopuolisia henkilöitä.

Talo tuhoutui täysin

Poliisi ei sulje pois rikoksen mahdollisuutta ja jatkaa tapauksen tutkintaa. Poliisin mukaan sillä on jonkinlainen käsitys tapahtumien kulusta, mutta tarkemmin asiasta ei kerrota julkisuuteen.

– Tutkintaa vaikeuttaa se, että talo on tuhoutunut tulipalossa täysin. Paloa sammutettiin torstai-iltapäivään asti ja poliisi pääsi tutkimaan paikkaa vasta sen jälkeen kun rauniot olivat jäähtyneet, Huhtamäki kertoo.

Paikkatutkinnan lisäksi poliisi puhuttaa muun muassa vainajien omaisia.

Sivullinen huomasi tulipalon Inarin Akujärvellä Nellimintiellä torstain vastaisena yönä ja soitti hätäkeskukseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).