Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset nuoret menettävät valtionavustuksensa, ministeriö hylkäsi oikaisupyynnön

Päätös avustuksen lopettamisesta ja PS-Nuorille jo maksetun 57 500 euron takaisinperinnästä pysyy voimassa.

PS-Nuoret olivat valittaneet opetusministeriölle valtionavustuksen takaisinperinnästä. Kuvassa järjestön puheenjohtaja Asseri Kinnunen (edessä) perussuomalaisten eduskuntavaalivalvojaisissa. Kuva: Tuomo Björksten / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on hylännyt perussuomalaisten nuorten oikaisuvaatimuksen valtionavustusten takaisinperinnästä. Järjestö oli vaatinut oikaisua kesäkuussa tehtyyn päätökseen, jolla ministeriö päätti lopettaa nuorisojärjestölle täksi vuodeksi myönnetyn avustuksen.

Ministeriö määräsi järjestön myös maksamaan jo maksetut 57 500 euroa takaisin. Koko tukisumma oli 115 000 euroa, josta järjestö ehti saada puolet.

Taustalla on nuorisojärjestön ennen EU-vaaleja julkaisema tviitti, jossa oli kuva tummaihoisesta perheestä ja teksti: "Äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä". Ministeriö katsoo viestin rikkovan nuorisolakia ja avustussääntöjä.

Perussuomalaiset nuoret on arvostellut, että ministeriön toiminta "muistuttaa vahvasti poliittista syrjintää".

Perussuomalaiset nuoret on jo jättänyt hakemuksen ensi vuoden valtionavustuksesta. Ministeriön erikoissuunnittelija Mikko Cortes Tellez kertoi STT:lle, että nuorisojärjestöjä koskevat tukipäätökset tehdään todennäköisesti tammikuussa.

Oikaisun hylkäyspäätöksestä voi valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen.

Illalla julkaisemassaan tiedotteessa perussuomalaiset nuoret kertovat aikovansa vaatia rahoitusta takaisin oikeusteitse.

Asiasta kertoi aiemmin Uusi Suomi. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Yhdenvertaisuusvaltuutettu: PS-nuorten viesti loi halventavan ilmapiirin, tarkoitus levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa sanomaa

Perussuomalaisten nuorten vaalitwiitti voi täyttää rikoksen tunnusmerkit, arvioi rikosoikeuden professori

PS-Nuoret pahoittelevat kohuttua twiittiä: "Twiitti oli ajattelematon ja toimin impulsiivisesti idean syttyessä"