Hyppää sisältöön

Kalifornialainen sähköyhtiö myöntää, että toimintavika yhtiön sähköpylväässä saattoi sytyttää maastopalon

Yhtiö suorittaa parhaillaan sisäistä tutkintaa toimintaviasta, eikä ota vielä täyttä vastuuta palon syttymisestä.

Pelastusajoneuvoja pysäköitynä lähelle sähköpylvästä Santa Claritassa, Kaliforniassa. Kuva: ETIENNE LAURENT / AOP

Kalifornian osavaltion suurin sähköyhtiö PG&E myönsi perjantaina, että heidän sähköpylväänsä on saattanut sytyttää Kalifornian pohjoisosassa etenevän maastopalon.

Sähköyhtiö Pacific Gas & Electric vahvisti tiedotteessaan, että keskiviikkona syttynyt maastopalo lähti leviämään Geyservillessä vain minuutteja sen jälkeen, kun yhtiö havaitsi toimintavian sen voimalinjassa alueella. Yhtiö suorittaa parhaillaan sisäistä tutkintaa asiasta, eikä suostu vielä ottamaan täyttä vastuuta palon syttymisestä.

Pohjoisessa Kaliforniassa sijaitsevan Geyservillen alueella maastopalot ovat polttaneet ainakin 49 rakennusta. Alueelta on evakuoitu noin 2000 asukasta.

PG&E:n toimitusjohtaja Bill Johnson kertoo, että vialliseksi epäilty sähköpylväs oli tarkastettu neljästi viimeisen kahden vuoden aikana ja vaikutti olleen hyvässä kunnossa.

Sähköyhtiöt olivat katkaisseet sähköt noin 180 000 ihmiseltä Kalifornian pohjoisosissa varotoimena palojen ehkäisemiseksi.

PG&E kertoo, että sähköt oli jälleen palautettu suurimmalle osalle asiakkaita torstai-iltaan mennessä.

Maastopalot ovat piinanneet Kaliforniaa jo pari viikkoa. Suureen osaan osavaltiota on annettu metsäpalovaroituksia, koska puuskittainen tuuli, korkeat lämpötilat ja vähäinen kosteus tarjoavat otolliset olosuhteet maastopalojen leviämiseen.

Tuulten odotettiin laantuvan perjantain aikana, mutta sääennusteiden mukaan tuulet olisivat voimistumassa viikonloppuna.

Aiheesta lisää:

Los Angelesin lähellä kymmenet tuhannet määrätty lähtemään kodeistaan maastopalojen vuoksi

Kalifornian maastopalot laantumassa, evakuointikehotukset poistettu