1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkökatkot

Satoja kotitalouksia vielä sähköttä syysmyrskyn jäljiltä

Pelastuslaitoksilla oli yön ja aamun aikana lukuisia pienempiä vahingontorjuntatehtäviä.

myrskyä porissa
Myrsky teki tuhojaan esimerkiksi Porissa ja Vaasassa. Videolla näkyy yöllisiä raivaustöitä.

Perjantaina illalla Suomeen iskeneen syysmyrskyn aiheuttamia laajoja sähkökatkoja on saatu korjattua. Yöllä pahimmillaan jopa 40 000 kotitaloutta oli ilman sähköä eri puolilla Suomea. Lauantaina illalla sähköttömiä asiakkaita oli hieman alle 600.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan (siirryt toiseen palveluun) mukaan katkokset keskittyvät Vaasan seudulle ja Pohjois-Savoon.

Vahingontorjuntoja eri puolilla maata

Pelastuslaitoksilla oli yön ja aamun aikana lukuisia pienempiä vahingontorjuntatehtäviä. Pelastuslaitokset ovat varoittaneet sähkökatkosten sumasta, kun tuuli saattaa kaataa puita sähkölinjoille.

Suonenjoella Pohjois-Savossa pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta, jossa puu oli kaatunut sähkölinjalle ja sytyttänyt tulipalon. Hälytyksen tekijä oli pelännyt palon leviävän läheiseen hallirakennukseen. Savon Voima otti sähkölinjasta virrat pois, jolloin palo sammui, pelastuslaitos kertoo.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksella oli yön ja aamupäivän aikana noin 20 myrskyn aiheuttamaa tehtävää. Suurin osa tehtävistä oli tuulen kaatamien puiden raivaamista pois teiltä.

VR:n junaliikenteessä ei ole ollut myöhästymisiä tai poikkeusjärjestelyitä syysmyräkän takia.