Harajavallan alakoulun tilat sotkettu ja kalustoa rikottu

Poliisitiedotteen mukaan koulun tilat ovat joutuneet silmittömän ilkivallan kohteeksi.

ilkivalta
Läheltä
Yle

Lounais-Suomen poliisilaitos julkaisi sunnuntaina iltapäivällä poikkeuksellisesta ilkivallasta kertovan tiedotteen. Tiedotteen otsikossa kerrottiin, että Harjavallan alakoulun ja keskuskeittiön tiloissa oli harjoitettu silmitöntä ilkivaltaa.

Poliisin mukaan Keskuskadulla sijaitsevan keskustan alakoulun tiloihin oli murtauduttu rikkomalla pukuhuoneen ikkuna. Paikalle menneen poliisipartion mukaan näky oli surullinen.

– Ruokalassa oli heitetty näkkileivät lattialle ja kaadettu maitoautomaatteja. Lattialle oli levitetty jauhoja ja kylmätiloissa rikottu maito ym. juomapurkkeja, isoja säilykepurkkeja oli puhkottu rikki ja sutattu tiloja kattoa ja seiniä myöten, poliisin tiedotteessa kuvaillaan.

– Koulun käytävillä ja avoinna olevissa luokkahuoneissa näkymä oli yhtä lohduton. Käytäviä oli sutattu erilaisilla nesteillä ja elintarvikkeilla. Luokkahuoneissa olleita videotykkejä oli hajotettu ja atk-luokan kannettavia tietokoneita, näyttöjä ja hiiriä oli paiskottu lattialle ja hakattu myös vasaralla kappaleiksi, poliisi kertoo.

– Yhdessä luokkahuoneessa oppilaiden pulpetit ja piano oli sutattu vesiliukoisella värillä.
Myös henkilökunnan sosiaalitilan pukukaappien sisällöt oli levitetty lattialle, poliisi päättää tiedotteensa ja pyytää yleisöltä mahdollisia havaintoja tapahtumista.